Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 01:00

Hrvatski atletski savez dodijelio Ivanu Maričeviću nagradu za životno djelo, a Damira Ludviga izabrao za najboljeg veterana u 2016.

ZAGREB - Iza hrvatske atletike je najuspješnija sezona u povijesti, u u kojoj su osvojene dvije zlatne olimpijske medalje u Rio de Janeiru (Sandra Perković i Sara Kolak), brončana olimpijska medalja (Blanka Vlašić), finale (Stipe Žunić) i polufinale (Andrea Ivančević) Olimpijskih igara.

Na Europskom prvenstvu u AMsterdamu osvojena je jedna zlatna (Sandra Perković) i jedna brončana (Sara Kolak) medalja te još dva finala (Ivan Horvat i Stipe Žunić).

Na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Portlanu Filip Mihaljević osvojio brončanu medalju, a Andrea Ivančević je bila 4. u finalu.

Svi ti uspjesi zaslužili su da budu i posebno obilježeni, a to se dogodilo u petak, 28. listopada na "KRAŠ CROATHLETIC GALA", dogođaju koji je okupio sve ono najbolje što ima hrvatska atletika. Uz najbolje naše hrvatske atletičare, trenere i atletske djelatnike bili su prisutni i uvaženi gosti iz inozemstva, dopredsjednik Svjetske atletske federacije i legendarni skakač s motkom Sergej Bubka, predsjednik Europske atletike Svein Arne Hansen, dopredsjednik Europske atletike i predsjednik ABAF-a Dobromir Karamarinom te Gregor Benčina član savjeta EA.

Sergej Bubka i Svein Arne Hansen uručili su i posebne plakete IAAF-a i EA Hrvatskom atletskom savezu koje je primio predsjednik HAS-a Ivan Veštić.

Među nagrađenima su i dvojica Požežana. Ivan Maričević dobio je nagradu za životno djelo i izniman doprinos razvoju hrvatske atletike dok je Damir Ludvig proglašen za najboljeg atletičara u 2016. u kategoriji veterana.

 

Podijeljena su brojna priznanja atletičarima i atletskim djelatnicima u raznim kategorijama:

Za iznimni doprinos razvoju hrvatske atletike (posthumno): Želimir Šobot, Zvonko Radovanović, Ante Tešija, Ivan Ivančić, Josip Gašparac, Milan Vitasović

Za životno djelo i izniman doprinos razvoju hrvatske atletike: Vlado Apostolski, Franjo Preložnjak, Ivan Maričević, Nikola Turk, Dražen Ožeg, Olga Šikovec Luncer, Radovan Kirin

Sudionicima Olimpijskih igara u Rio de Janeiru: Ivan Horvat, Ana Šimić, Marija Vrajić, Matea Matošević, Andrea Ivančević, Stipe Žunić, Filip Mihaljević, Blanka Vlašić, Sara Kolak, Sandra Perković

Za iznimni doprinos svjetske i europske atletike: Sergej Bubka, Svein Arne Hansen, Dobromir Karamarinov

Za iznimni doprinos Hrvatskoj atletici u 2016. godini: Sara Kolak, Stipe Žunić, Blanka Vlašić, Sandra Perković

Za najbolje atletske djelatnike u 2016.: Mirko Brlečić, Dražen Lasić, Mladen Katalinić

Za najbolji hrvatski atletski klub (u 2015.): AK Agram, Zagreb Za najboljeg trenera u Hrvatskoj u 2016.: Edis Elkasević

 

 

Za najbolje atletičare u 2016. godini po kategorijama proglašeni su:

Seniorka: Sandra Perković

Senior: Filip Mihaljević

Mlađa seniorka: Sara Kolak

Mlađi senior: Matija Gregurić

Juniorka: Eva Mustafić i Dora Filipović

Junior: Hrvoje Čukman

Mlađa juniorka: Lora Ontl

Mlađi junior: Marino Bloudek i Ivan Mišković

Kadetkinja: Dorja Zanetić

Kadet: Sven Salaj i Bruno Rožman

Veteranka: Ivona Jerković

Veteran: Damir Ludvig

 

(Foto : Hrvatski atletski savez)

Pročitano 2999 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 08:48