Utorak, 02 Svi 2017 02:00

Dejan Radanac pobjednik 44. Memorijalne atletske utrke "Zvonka Panežića"

VELIKA/POŽEGA – U nedjelju, 30. travnja održana je 44. Memorijalna utrka “Zvonko Panežić” koju su organizirali Atletski klub Požega i Grad Požega. Ove godine odazvao se najveći broj sudionika, prema riječima organizatora, njih više od 90 trkača i trkačica odvažili su se krenuti sa startnog cilja u Velikoj te se zaputili prema Požegi stazom dugačkom 15,6 kilometara.

Jedna grupa natjecatelja, njih 30-ak priključilo se u Mihaljevcima te su istrčali stazu u dužini 5 kilometara. I ovogodišnja utrka je međunarodnog karaktera, naime među domaćim natjecateljima iz Hrvatske i gotovo svih gradova u Slavoniji trčali su i natjecatelji iz Srbije odnosno Valjeva, Beograda i Novog Sada te iz Bosne i Hercegovine, Banja Luke, Bosanskog Broda i Bosanske Gradiške.

Ovogodišnji pobjednik je Dejan Radanac iz Slavonskog Broda s prolaznim vremenom 53,46 minuta dok je Antonio Đurčević iz Brestovca imao prolazno vrijeme 57,23 minuta. Odmah iza njih na cilj je došao Mislav Perić iz Velike s prolaznim vremenom 59,54 minuta. Četvrti na cilj je došao Dalibor Jović iz Bosanskog Broda s prolaznim vremenom 1:01:18 dok je naš Požežanin Vladimir Klinčić imao prolazno vrijeme 1: 04:27

- "Ovo mi je treći nastup na ovom maratonu. Prošle godine nisam nastupao jer je bila paralelno utrka u Zadru. Zadovoljan sam sa prolaznim vremenom. Ovo je brza utrka i ide dosta niz brdo samo što je vjetar puhao u prsa pa me to malo usporavalo. Nastavljam sa pripremama za utrku u Zadru, a nastupit ću na još nekoliko utrka u ovoj sezoni" – rekao nam je Dejan Radanac.

Drugo mjesto osvojio je Antonio Đurčević, mlada nada požeške atletike koji je prošle godine bio treći na maratonu te koji postiže sve zapaženije i uspješnije rezultate.

- "Naredne godine očekujem da ću osvojiti prvo mjesto. Trenutno sam na služenju vojnog roka i pripremao sam se koliko sam stigao. Tek poslije 19 sati imam slobodno vrijeme u vojsci tako da sam tom vremenu morao prilagođavati pripreme. Imamo u vojsci dosta aktivnosti, hodanje i trčanje što mi je također dobro došlo za ovu utrku. Ova utrka mi je prva u ovoj sezoni. Ako mi budu obveze dozvolile planiram ići još na neka natjecanja, a plan mi je i trčati za Hrvatsku vojsku. Još imam tri mjeseca vojnog roka, a poslije toga ćemo vidjeti što i kako dalje" – rekao je Antonio Đurčević.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 2550 puta