Petak, 22 Veljača 2019 01:00

Članovi Atletskog kluba Požega aktivni na humanitarnim i memorijalnim utrkama

SLAVONSKI BROD / POŽEGA - Uz trkačke treninge i sudjelovanja na natjecateljskim utrkama članovi Atletskog kluba Požega aktivni su i u podržavanju humanitarnih i memorijalnih utrka i trčanja. Tako je Marijan Križanović,  u subotu, 9. veljače 2019. nastupio na 8. rekreativnom trčanju građana i pripadnika hitnih službi povodom obilježavanja Dana europskog broja 112, koje je održano u Slavonskom Brodu.

Start je bio ispred Sportske dvorane Vijuš, a trčalo se do Poloja i natrag, u dužini pet kilometara. Ove godine se trčalo povodom Dana EU broja 112, te za ozdravljenje člana atletskog kluba Brace koji je nedavno doživio infarkt te se nalazi na oporavku.

Marijan Križanović nastupio je i na petom po redu memorijalnom polumaratonu ‘Putevima Sibinjskih žrtava’ koji je i ove godine okupio veliki broj trkača iz svih krajeva Slavonije, a održan je 17. veljače 2019. Taj polumaraton je rekreativnog karaktera, dug je gotovo 22 kilometra, a različiti duljinu dionica trčali su i učenici iz obližnjih škola. Trčalo se od Jakačine Male, preko Odvoraca, Starog Slatinika sve do Gornjih Adrijevaca i Sibinja, a povodom 84. obljetnice stradanja osmorice seljaka iz odvoračkih sela koje su 1935. mučki ubili pripadnici tadanjeg komunističkog režima. Na startu polumaratona, odana im je počast molitvom i polaganjem vijenca na spomenik u Jakačini Maloj. Molitvu i blagoslov sudionika polumaratona predmolio je vlč. Željko Grigić, župnik župe sv. Filipa i Jakova.

Počast Sibinjskim žrtvama i svima koji su svoje živote dali za Domovinu, svi sudionici polumaratona odali su i molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen obilježjima u Jakačini Maloj, Grižićima i u Sibinju. 

Pročitano 1547 puta