Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 02:00

Za vrijeme Aurea Festa održana nova brdska utrka "Castrum de Posega trail 2019."

POŽEGA - Za nedjelju, 01. 09. 2019. odnosno zadnji festivalski dan, Atletski klub Požega pripremio je jednu malo drugačiju utrku kroz Požešku goru. Naime po prvi puta organizirali su brdsku trail utrku koja je prolazila prekrasnim krajevima iznad Požege i na taj način našim dragim gostima pokazala ljepote naših brda i dolina.

Utrka se, uz generalno pokroviteljstvo Grada Požege, održavala u dvije kategorije i to na stazi dužine od 14 km te na kratkoj stazi od 4 km. Nastupilo je 87 natjecatelja koji su uživali u lijepim pogledima na grad Požegu i okolicu. Uporne i hrabre natjecatelje nije omelo ni sunce koje je nemilice peklo cijelo vrijeme. Kratka staza imala je rekreativni karakter i svi koji su je prošli postali su pobjednici. Neki su trčali, a neki hodali i svi su nagrađeni medaljama za uspomenu.

Dugačka staza bila je natjecateljska i prolazila je preko Kalvarije, Gradskih i Crkvenih Vrhovaca, Seovaca i kroz vinograde do cilja na Trgu svete Terezije. U iznimno jakoj konkurenciji pobjedu u muškoj kategoriji odnio je Matija Crnković (MK Hrvatski sokol Osijek) sa vremenom 1:05.20h, drugi je bio Đorđe Cerić (ind) natjecatelj iz BiH koji je u cilj ušao s vremenom 1:14:06h, a treći je bio Željko Bura (MK Hrvatski sokol Osijek) 1:14:23h.

Ništa slabija konkurencija nije bila niti u ženskoj kategoriji dugačke staze. Prvo mjesto osvojila je Danijela Černić (AK Slavonija – Žito Osijek) s vremenom 1:27:21h, druga je bila Ana Kajfeš (ind) 1:42:26h, a treća članica domaćina Vesna Janković (AK Požega) 1:45:31h.

Čestitke i nagrade pobjednicima uručio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić. – "Čestitam Atletskom klubu Požega na ovoj dobroj organizaciji i još jednoj dobroj priči koju imamo u Požegi. Život u Požegi ima sve bolju kvalitetu, a ja se nadam da ćete do godine doći i u još većem broju. Požega je za vas pripremila i nudi svoja brda i doline. Dođite i uživajte sa nama" – pozvao je na kraju požeški gradonačelnik Puljašić.

Pročitano 1619 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Rujan 2019 13:39