Četvrtak, 05 Ožujak 2020 01:00

Atletski klub Požega u nedjelju, 15. ožujka organizira utrku "The Trail of Sokol" koja je ujedno i 2. kolo Slavonsko-baranjske trail lige

POŽEGA - Atletski klub Požega u nedjelju, 15. ožujka 2020. organizira trail utrku koja vas vodi kroz poznate i nepoznate dijelove Požeške gore. Utrka je dio proslave Dana grada Požege i Grgureva pa je zbog toga i nazvana The Trail of Sokol, a to je ujedno i 2. kolo Slavonsko-baranjske trail lige.

Trčati ili hodati možete na dvije staze od 11 i 22 km i prijave se mogu izvršiti na: http://racesmanager.com/Events/Details/44.

Startnina za utrku iznosi 100 kn, a Atletski klub Požega odlučio je kompletan iznos uplaćenih startnina donirati našoj sugrađanki Ani Kakuk (16) koja boluje od neizlječive bolesti zvane cistična fibroza, te će ta sredstva biti iskorištena za nabavku Vest prsluka i lijekova koji će joj olakšati disanje. Zbog bolesti u njezinim plućima nastaje gusta sluz koju ne može iskašljati pa joj roditelji rade ručnu drenažu pluća kako bi joj olakšali disanje. No, ručna drenaža s vremenom postaje neučinkovita te zbog velike količine sluzi Anina pluća počinju odumirati. Vest prsluk i lijekovi osigurali bi joj bolji i dugi život.

Akciju je pokrenulo Društvo za promicanje glazbe "Zvuk svjetlosti", čiji je predsjednik pjevač grupe Adastra Jeronim Marić, pod nazivom ‘Ana želi disati’.

Stoga iz Ak Požega pozivamo sve da se prijave na utrku u što većem broju i da tako pokažemo koliko je veliko i junačko naše trkačko srce.

Pročitano 1314 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 05 Ožujak 2020 08:52