Utorak, 15 Ožujak 2016 01:00

Požeški karataši uspješni na Međunarodnom turniru u Brčkom

BRČKO - Članovi Karate-do kluba Požega započeli su sa natjecanjima u ovoj godini te su nastavili s prošlogodišnjim uspjesima kada su sa svakog natjecanja u Požegu donijeli nekoliko medalja.

U subotu, 12. ožujka sudjelovali su na „VII Otvorenom prvenstvu Brčko Distrikt BiH Open 2016 u karateu“ kojeg tradicionalno organizira tamošnji Klub borilačkih sportova „Lokomotiva“, a u suradnji sa klubom Shotokan karate do.

Ove godine prvenstvo je okupilo preko 500 natjecatelja iz 42 kluba.

Požeški klub je predstavljalo 7 natjecatelja i sveukupno su osvojili 9 zlatnih, 2 srebrne i 1 brončanu medalju. Damjan Blažević je u kategoriji 11-12 godina osvojio zlatnu medalju u katama i brončanu medalju u borbama, a okušao se je i u disciplini ju jutsu gdje je osvojio srebrnu medalju. Zbog iznimno dobre borbe u ju jutsu-grepplingu Damjan je dobio i pehar za osvojeno drugo mjesto.

Marko Čolić je u svojoj kategoriji osvojio zlato u katama.

Josipu Biliću je ovo bilo prvo natjecanje i dobar vjetar u leđa s obzirom da je osvojio zlatnu medalju u katama, ali zbog bolesti od kategorije borbi je ipak odustao.

Lovro Blažević je osvojio zlato u katama i srebro u borbama.

Luka Brus je zbog povrede koljena koju vuče već duže vrijeme nastupio samo u katama i ponovno osvojio zlatnu medalju te nastavio tradiciju koja traje već nekoliko godina. Jedan je od najperspektivnijih članova Kluba koji te je već sa 13 godina nositelj crnog pojasa 1 DAN.

Klub ima i jaku žensku natjecateljsku ekipu, a na ovom natjecanju svoja znanja i vještine pokazale su Paulina Gušterić koja je osvojila zlato u katama te Valentina Kristić koja je osvojila 3 zlata, u katama, borbama i ju jutsu. 

Požeške karataše na borbama je vodio njihov trener Zdenko Oroz. 

Sljjedećeg vikenda su natjecanja u Banja Luci i Subotici na kojima će požeški klubu sudjelovati ako to dozvole financijski uvjeti. 

 

Pročitano 2260 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 15 Ožujak 2016 11:39