Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 01:00

Član Karate-do kluba "Požega" Luka Brus nastupio na jakom turniru u Švicarskoj

SIGGENTHAL - Na 44 Wado kai natjecanju u Siggenthalu u Švicarskoj, zahvaljujući brojnim donacijama, svoja znanja i vještine prezentirao je i Luka Brus iz Karate-do kluba Požega. U jakoj konkurenciji Luka je osvojio sedmo mjesto u katama i u borbama.

Trener Oroz ističe da su jako zadovoljni, iako se nisu vratili kući s medaljom jer je konkurencija bila velika : „Sve su to natjecatelji koji su osvajali europska, svjetska odličja. Kad vidite da na natjecanje dođu puna tri autobusa natjecatelja iz Italije ili Francuske, sve vam je jasno. To su sve jaki klubovi, koji imaju idealne uvjete za treniranje. Mi smo se dostojanstveno predstavili, Luka je dao sve od sebe i jako sam zadovoljan s onim što je pokazao. U svojoj kategoriji borio se je sa natjecateljima koji su fizički puno jači od njega, ali je ipak ostvario zapažen rezultat. U kategoriji kata u njegovom godištu bilo je 16 natjecatelja i on je zauzeo 7 mjesto, a u kategoriji borbi bilo ih je 11 i tu je zauzeo 7 mjesto. Još jednom koristim priliku da zahvalim svima koji su nam omogućili odlazak na ovo prestižno natjecanje od medija koji su cijelu priču i pokrenuli, Lukine škole „Antuna Kanižlića“ koji su pokrenuli veliku akciju „Palačinkom do Švicarke“, pekara koje su donirale brašno za palačinke, grada Požege, RVA radija koji nam je kupio opremu za natjecanje,trvtki i pojedincima koji su donirali novac, hvala svim ljudima dobre volje te obiteljima koji su nas podržali i ugostili u Švicarskoj. Lukin san je ostvaren. Na natjecanju je pokazao da može, nedostaje nam puno više treninga jer s tim imamo velikih problema. Termini nam se stalno mijenjaju i to je gorući problem našeg kluba. Sklopili smo nova poznanstva. Dobili smo poziv za slijedeće natjecanje ove federacije koje će biti u Parizu,a dobili smo i obećanje majstora Barry Wilkinskona iz Engleske da će nam doći u Požegu, održati seminar za naše polaznike kluba u lipnju slijedeće godine."

Slijedeće natjecanje na koje putuju i ostali članovi Karate-do kluba Požega je krajem ovog mjeseca odnosno u subotu, 26. studenog u u Banja Luci, a nakon toga u subotu, 03 prosinca slijedi natjecanje u Brčkom. 

Pročitano 2302 puta