Ponedjeljak, 20 Veljača 2017 01:00

Tri pobjede boksača BK Graciano u 1. kolu 1. Hrvatske boksačke lige

ZAGREB - U subotu, 18. veljače organizirano je 1. kolo 1. Hrvatske boksačke lige na kojem su nastupila i 4 boksača požeškog boksačkog kluba Graciano. Tri požeška boksača ostvarila su pobjede.  

U kategoriji mlađih kadeta, do 43 kg, svoj prvi meč uspješno je odradio Ante Poljaković i prekidom u drugoj rundi pobijedio Tea Vuletića iz Osijeka. Ante je već u prvoj rundi snažno pogađao tako da je protivniku dva puta brojano. Na samom početku druge runde uslijedilo je još jedno brojanje i Osječki kut je bacio ručnik.

U svom drugom meču Lovro Šojat je u teškoj kategoriji mlađih seniora podijeljenom odlukom sudaca 2:1 bio bolji od Kirasića iz Koprivnice. Lovro je dominirao u prve dvije runde a u trećoj je neoprezno primio nekoliko udaraca.

U kategoriji Seniora do 75 kg Matej Markota je odličnom izvedbom dominirao u prvoj rundi dok je drugoj završio posao kad je s nekoliko jakih udaraca u tijelo natjerao na predaju Marina Drpića iz Splita.

U kategoriji seniora do 81 kg nastupio je Adrian Krizmanić koji je poražen na bodove od Alekića iz Rijeke. Požeške boksače na natjecanje je vodio njihv trener Željko Krpan. 

Ovim nastupom požeški klub je osvojio 10 važnih bodova, a ustrojena je i nova postava natjecatelja s kojom je prevladana „smjena generacija“ nakon odlaska jedne sjajne generacije požeških boksača (Knježević,Prpić,Jugović,Krpan,Vidović).

 

Pročitano 1915 puta