Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 00:00

Održana 1. Donatorska večera Judo kluba Judokan

NOVA LIPA – Razmjenjujući zastavice sa Nogometnim klubom Požega i Nogometnim klubom Lipa iz Stare Lipe, rukovodstvo Judo kluba Judokan željelo je uspostaviti bolju suradnju i prijateljstvo s različitim sportskim klubovima.

To je ujedno i njihov prijedlog, da se sportski klubovi i društva bolje povežu, jer i članovi se međusobno prožimaju. Netko od roditelja ili obitelji igra nogomet, a djeca se bave džudom, netko od današnjih članova džuda bio je sportaš u nekom drugom klubu, sve zajedno ih je ujedinio sport, a taj sport ih i danas treba ujedinjavati a ne razdvajati. Ovo prijateljstvo klubova je posebno važno danas u situaciji nedostatka financijskih sredstava koje osjećaju svi klubovi, a mogu se međusobno i pomoći, ideja je i inicijativa dopredsjednika Judo kana, Željka Begovića, koji je upravo ovdje nekada igrao nogomet u NK Stara Lipa, njegovi unuci danas se natječu u džudu, a na donatorskoj večeri susreo je puno prijatelja koje je nekada stekao baveći se sportom. Jedni drugima trebamo pomoći, a ne se dijeliti i razdvajati, zaključio je Begović.

Oko 130 članova Judo kluba judokan iz Požege i njihovih prijatelja okupilo se na Donatorskoj večeri u svečanoj dvorani u Novoj Lipi, s jednim ciljem, da pokušaju pomoći klubu i natjecateljima kluba. Ovo je ujedno bilo i prvo takvo okupljanje džudaša, koje već organiziraju neki sportski klubovi.

Zahvalu svim sponzorima koji klub pomažu i redovno, a posebno onima koji su klubu pomogli sada svojim dolaskom i u organizaciji Donatorske večeri, istakla je predsjednica kluba Irenka Milobara.

Podršku klubu u radu i poticaj da u tome uspiju i dalje svojim dolaskom dali su zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha i zamjenik gradonačelnika Požege, Darko Puljašić.

Vrlo vrijedna tombola koju su prikupili svi članovi kluba uz pomoć brojnih sponzora, također je bila u funkciji prikupljanja sredstava za rad kluba, a nakon svečane večeri za dobro raspoloženje bili su zaduženi, glazbeni band Jere i prijatelji.

 

(Tekst i foto : Kronika Požeško - slavonska) 

Pročitano 1805 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 27 Ožujak 2017 10:37