Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Svi 2017 02:00

Borci KBK Bushido osvojili dvije medalje na Prvenstvu Balkana

TEŠANJ - Požeški borci iz KBK "Bushido" nastupili su proteklog vikenda na prvenstvu Balkana u Kickboxingu koje je održano u Tešnju (Bosna i Hercegovina).

Boje kluba branili su senior Krunoslav Ružićić u disciplini Low Kick do -81 kg te juniorka Maria Franjić također u disciplini Low kick do - 60 kg. Krunoslav je u svojoj kategoriji osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Ovoga puta se posebno istakla juniorka Maria Franjić koja je na ovome prvenstvu Balkana doslovno eksplodirala. Maria je u polufinalu deklasirala svoju protivnicu iz Banja Luke jednoglasnom odlukom sudaca 3 : 0. U finalu ju je čekala iskusna protivnica iz BiH. Marija je u finalni meč ušla čvrsto i odlučno te na početku prve runde zadaje nekoliko snažnih udaraca nogom te drži inicijativu na svojoj strani sve do pred kraj runde kad dolazi do ozljede skočnog zgloba.

Maria je zadala snažan Low Kick ali je pogodila koljeno protivnice. Ono što je važno spomenuti da ova mlada sportašica nije htijela predati meč nego je sa ozljednom koja je izuzetno bolna odradila sve tri runde. Predstavnica BiH zasluženo je odnijela pobjedu u finalu no Maria je svojom upornošću pokazala svu ljepotu Kickboxinga. Maria je zasluženo u svoj klub donijela srebro. Ona je još juniorka čije vrijeme tek dolazi što je pokazala na ovome natjecanju.

Za natjecatelje KBK "Bushido" i dalje nema odmora. Slijede pripreme za Prvenstvo Hrvatske u disiplini K1 koje će se održati za mjesec dana u Benkovcu.

Pročitano 1936 puta