Ponedjeljak, 15 Svi 2017 02:00

Boksač Lovro Šojat osvojio broncu na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore

KOPRIVNICA - U nedjelju, 14. svibnja u Koprivnici je završilo pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore. Požeški boksač Lovro Šojat je osvojio treće mjesto u kategoriji do 81 kg.

Ždrijeb mu nije bio naklonjen pa se već u polufinalu susreo sa Matejom Uremovićem iz Rijeke. Iskusni Matej je inače član reprezentacije i trenutno najpoznatiji mlađi senior. Znalo se da će meč biti težak i opasan pa se pripremila taktika samo za prvu rundu.

Lovro je ušao oprezno i sa puno kretanja držao borbu na distanci. U nekoliko navrata čak je dobro pogodio protivnika. Vidno nervozan razvojem situacije Uremović u drugoj rundi pojačava pritisak i više napada tijelo. Lovro uspijeva izdržati sve nalete i dobro parira.

U trećoj rundi Uremović definitivno ide na prekid, udara nisko i iza glave ali ne uspijeva u svome naumu. Uremović pobjeđuje na bodove.

Lovri je ovo prvi poraz, uz malo sreće na ždrijebu bio bi sigurno u finalu. Također ovo mu je tek prvo prvenstvo i ulazna godina u mlađim seniorima.

Nadamo se da oteklina na desnoj šaci nije ozbiljna povreda i da će već 6. idućeg mjeseca Lovro Šojat nastupiti u Osijeku.

Pročitano 2093 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Svi 2017 10:02