Četvrtak, 22 Ožujak 2018 01:00

Judo klub Valis Aurea obilježio Svjetski dan osoba s Down sindromom

POŽEGA - U Judo klubu "Valis Aurea" jučer je obilježen Svjetski dan osoba sa Down sindromom. Požeški klub u svojim redovima ima mladog Josipa Kesića koji je prvi i jedini član sa Down sindromom pa su u klubu jučerašnji dan proglasili "Jopin dan".

Ovako je svog omiljenog džudaša opisao njegov trener Miroslav Mandić : "Otkako je Josip Kesić ili kako ga u klubu zovu Jopa došao trenirati judo dogodila se ljubav na prvi pogled jer je Jopa zavolio judo, a svim roditeljima, članovima, trenerima svima koji su na bilo koji način prisustvovali na treningu Jopa je postao jedan od najdražih članova. Svi su vidjeli dobrotu, radost i volju za treniranjem kojom naš mali Jopa zrači.

Najvažnija stvar od svega je da Josip među klupskom djecom nije poseban, nije netko koga oni izbjegavaju, nije predmet ismijavanja već njihov pravi prijatelj, mali džudaš i nikada ga nitko nije primjećivao kao drugačijeg uvijek je bio isti kao i druga djeca.

 Jopa je osoba koja će na trening doći uvijek nasmijan i vedar, koja će prije treninga obavezno uskliknuti "Ja došo" i doći do svake osobe pružiti ruku i reći bok, uvijek će pitati kako si, ako primjeti da si tužan i bez volje Jopa će obavezno doći sa pitanjem "Što je?", ako vidi da imaš nekakvu ozlijedu pa makar to bila i najmanja ogrebotina Jopa će pitati "Jel te boli to?". To je naš Jopa ne možemo vam opisati koliko nam se taj mali neobični dječak uvukao pod kožu i ušao u naša srca." - zaključio je na kraju trener Mandić. 

Pročitano 1946 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Ožujak 2018 10:14