Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 02:00

Boksači Graciana osvojili 4 medalje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlade dobne skupine

ZAGREB Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe dobne skupine održano je u Zagrebu u organizaciji Zagrebačkog boksačkog saveza i to u novom boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu. Trajalo je od 31.5. do 2. 6. 2018., a na prvenstvu su nastupili i boksači požeškog Boksačkog kluba Graciano. 

Mlađi kadet Matko Brezicki u svom drugom meču je izgubio od boksača iz Splita podijeljenom sudačkom odlukom 1:2. Matko je čitav meč bio aktivniji i stalno napadao pa se očekivala pobjeda. Za utjehu mu ostaje osvojena srebrna medalja.

Kadet Ante Poljaković dobio je prvu rundu protiv Zadranina ali je u drugoj primio nekoliko jakih udaraca i zaradio dva brojanja nakon čega je prekinuta borba. Ante je kući ponio brončanu medalju.

Mihael Heig u svom prvom meču pobijedio je Brođanina i tom pobjedom osigurao broncu. U polufinalu je na bodove izgubio od Luke Tolja iz Osijeka.

Junior Ilija Marijanović u prvom meču na bodove je pobijedio Josipa Lovrića iz Splita. U polufinalu ga je čekao iskusni zagrebački boksač Erik Vlahović. U prvom kontaktu Ilija je protivnika poslao na pod snažnim udarcem u tijelo. Nažalost sudac nije brojao. Kroz ostatak runde i čitavu drugu rundu borba je bila izjednačena. Treća runda protekla je u totalnoj Ilijinoj dominaciji. Vlahović je jedva uspio ostati na nogama. U Gracianu su se nadali prolasku u finale ali je konačni rezultat bio 2:1 za Zagrepčanina. 

Požeške boksače na prvenstvu je vodio njihov dugogodišnji trener Željko Krpan koji je na kraju bio zadovoljan prikazanim i ostvarenim te se nada da je stvorena jedna nova generacija i da će boks u Požegi trajati i dalje.

Pročitano 2315 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 04 Lipanj 2018 11:11