Četvrtak, 26 Rujan 2019 02:00

Članovi Judo kluba Judokan najbolji na velikom Međunarodnom turniru u Ruenu (Francuska)

RUEN – Ekipa od 18 natjecatelja s trenerima požeškog Judo kluba "Judokan" upravo vratila se jučer s Međunarodnog judo natjecanja u Francuskoj na kojemu su priredili pravo iznenađenje.

Požežani su sudjelovali na Open de judo Harmonie Mutuelle 2019. u Ruenu, gradu kraj Pariza, gdje je sudjelovalo 75 klubova iz cijele Europe s oko 400 natjecatelja. Natjecanje je održano u nedjelju, a ukupno su na putu proveli dva puta po 1.500 km, u dva kombija Požeškog športskog saveza, no na licima džudaša nije se vidio umor po povratku, kada su ih dočekali presretni roditelji, nego sreća jer svoj boravak na natjecanju su pozlatili u pravom smislu.

- Ekipu smo pojačali s jednim džudašem iz Čaglina i jednim iz BiH, tako da smo bili kompletni su svim kategorijama. To je vrlo veliko natjecanje na kojemu smo bili prije nekoliko godina. Imali smo dosta borbi, a za svaku pobjedu smo skupljali bodove. Na kraju smo iznenadili sami sebe i osvojili najviše medalja i zlatne pehare s obje ekipe, ženskom i muškom. To je stvarno veliki uspjeh budući da smo dugo putovali tamo, dva puna dana, no naši džudaši su ovaj puta bili zaista nepobjedivi – istakla je Irenka Milobara, predsjednica i trenerica u Judokanu te dodala da je ovo jako respektabilno i etabliranu u judo svijetu natjecanje sa dugo godina trajanja natjecanja.

Judo klub u Ruenu ima čak tisuću članova, a sada su s njima ostvarili i posebno prijateljstvo. Presretni su bili i roditelji ali i bake i djedovi koji su dočekali zlatne džudaše sa ovog velikog i dosta dalekog turnira, uz njihove klupske prostorije na požeškom Sportsko - rekrecijskom centru.

 

(Kronika Požeško - slavonska)

Pročitano 1239 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 26 Rujan 2019 12:27