Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 01:00

Boksač Graciana llija Marijanović osvojio brončanu medalju na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u Splitu

SPLIT - U subotu, 07. 03. 2020. je završilo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe seniore. Član požeškog Boksačkog kluba Graciano Ilija Marijanović nastupio je u kategoriji do 64 kg, u kojo je ukupno bilo prijavljeno sedam boksača.

Ždrijeb je htio da već u prvom meču ide na iskusnog i favoriziranog Marka Dorjana iz Delnica, višestrukog prvaka i osvajača medalje na Europskom prvenstvu. U požeškom klubu su vjerovali da može pobijediti ako Ilija nametne svoj stil i ako zatvara protivnika. Problem je bio kontra gard protivnika i renome koji je imao kod sudaca. Prve dvije runde prošle su u totalnoj Ilijinoj dominaciji. Dobro je i snažno pogađao. U trećoj rundi malo je posustao i runda je bila dosta izjednačena. Čekala se odluka sudaca i kada je Ilija proglašen pobjednikom medalja je bila tu. Rezultat suđenja je bio 3:2.

Put do finala nakon ove pobjede se činio lagan. U polufinalnom meču Ilija je htio sve završiti odmah i ulazio u dosta izmjena udaraca sa Goranom Miočićem iz Zadra. Nije se dovoljno branio od udaraca koji nisu bili jaki ali su bili brojni. Neizvjesno je bilo do kraja o čemu govori i rezultat 3:2 za Miočića.

Nakon početnog žaljenja za finalom, Ilija i njegov trener Željko Krpan su na kraju su se ipak vratili kući sretni jer su u Požegu donijeli novu vrijednu medalju.

Pročitano 1192 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 16:34