Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 01:00

Plamene saznale protivnike i raspored kvalifikacija za A1 Ligu

ZAGREB - U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza danas su određeni parovi i način igranja kvalifikacija za A1 Hrvatsku žensku košarkašku ligu.

Za razliku od prošle godine sada u kvalifikacijama sudjeluju dva prvoplasirana kluba iz obje skupine A2 Hrvatske košarkaške lige dok su prošle godine sudjelovala po tri najbolja kluba. Tada su uz ŽKK Plamen Požega iz A2 HKL Istok bili i Podravac (Virje) i Mursa (Osijek), a Požežanke su odigrale 6 utakmica protiv klubova iz južne skupine dok su rezultate protiv klubova iz svog ranga prenijele u kvalifikacije. 

Ove godine je to promijenjeno te se bodovi protiv kluba iz iste lige ne prenose tako da će kvalikacije ponovno trajati šest kola odnosno ŽKK Plamen Požega će ponovno odigrati 6 utakmica kvalifikacija iako ove godine sudjeluju 4 kluba. 

Na izvlačenju je ispred požeškog kluba bio predsjednik i trener Vladimir Englman.

U kvalifikacijama sudjeluju ŽKK Plamen Požega (prvak A2 HKL Skupina A), ŽKK Podravac Virje (drugi u A2 HKL Skupina A), ŽKK Studenac Omiš (prvak A2 HKL Skupina B) i ŽKK Zagreb (drugi u A2 HKL Skupina B). 

Plamene s kvalifikacijama kreću već u subotu, 19. ožujka kada će u 1. kolu gostovati u Virju kod ŽKK Podravac (18,00 sati). 

U 2. kolu, u subotu, 02. travnja u Požegi igraju protiv ŽKK Zagreb. 

Nakon toga slijedi gostovanje u Omišu (3. kolo - 09. 04.).

Podravac (Virje) gostuje u Požegi u subotu, 16. 04. (4. kolo)

U 5. kolu Plamene gostuju u Zagrebu (23. 04.).

Požeške košarkašice će kvalifikacije završiti na svom parketu, u subotu, 30. travnja kada će ugostiti ŽKK Studenac Omiš. 

 

 

Pročitano 2188 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 18 Ožujak 2016 13:55