Ponedjeljak, 10 Listopad 2016 02:00

Plamene poražene u Splitu u 2. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

SPLIT - ŽKK "Plamen Požega" niti u drugom susretu povratničke sezone nije uspio slaviti. Gostovanje u Splitu završeno je visokim porazom sa zaostatkom od 23 poena. Bez prave Petre Lovrić Plamen se teško može nositi s prvoligaškim ekipama, a prava Petra danas nije bila na utakmici. Potegnula je najiskusnija Sandra Mandir, no njenih 17 poena nije bilo dovoljno za držanje priključka sa Splićankama.

U oči bode činjenica da je klupa Plamena ubacila “nevjerojatnih” 7 poena, a svih 7 ubacila je Pandža.

Katastrofalan ulazak u utakmicu i minus 19 nije se uspio nadoknaditi iako su Požežanke zaigrale puno bolje u drugom poluvremenu.

"Jako loše smo krenuli u utakmicu, evidentno je da se nismo adaptirali na ovako duga putovanja gdje iz kombija idemo ravno na parket. U prvom poluvremenu smo primili 50 poena što ne znam kako bi nazvao, tragično! Mi nismo ništa pogodili, a oni su imali odličan ulaz u utakmicu. Zabili su nam 28 koševa iz naših izravnih grešaka, a 16 iz drugog skoka. To ne može okrenuti ni NBA momčad, a ne Plamen! U drugom poluvremenu smo krenuli sa zonskom obranom, doveli to do -10 i imali napad da dođemo ispod ali nije išlo. Na kraju smo pokušali sa širokim presingom što su oni iskoristili i zabili neke lake poene i otišli na veliku prednost. Mi i dalje nismo uigrani, sigurno će potrajati jer nemamo mogućnost trenirati zajedno tako da ćemo i dalje tu imati probleme" – rekao je Vlado Englman, trener Plamena.

U sljedećem, 3. kolu u Požegu dolazi stari rival Podravac iz Virja što je definitivno prilika za prvo slavlje u Požegi. Utakmica se igra u subotu, 15. listopada s početkom u 17,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

 

(Tekst : Sportalo.hr)

Pročitano 1836 puta