Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 02:00

ŽKK Plamen Požega pobijedio u Puli u 4. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

PULA - Požeške košarkašice upisale su i prvu gostujuću pobjedu u povratničkoj A1 sezoni, a nakon nje ostaje još veći žal za porazom u Splitu, jer sada je apsolutno jasno da Plamene imaju kvalitetu za gornji dio prvenstvene ljestvice.

Plamene su utakmicu dobile borbenošću, nisu dozvolile da ih Puležanke nadskaču, a imale su odgovor na sve protivničke obrane u čemu je svakako pomogla odlična šuterska večer, ubacile su Plamene 11 trica, 5 Martina Lovrić, a po 3 Petra i Kristina Soldo.

Posebna priča u ovom susretu je Sandra Mandir koja se polako ali sigurno pretvara u vrhunsko pojačanje, danas je ubacila 19 poena uz 5 skokova i 11 asistencija, a još nije u vrhunskoj formi.

Požežanke su dobro otvorile utakmicu, osim početnih 2:0 prednost je stalno bila na strani naših djevojaka, pa su nakon 4 minute imale +5, a 1,42 prije kraja četvrtine Halimić zabija i za +7, što se serijom domaćih do malog odmora smanjilo na samo plus 2. 2/4 protekla je u egal igri, na polovini je Miletić poravnala na 29:29, da bi u samoj završnici Mandir serijom slobodnih bacanja dovela Plamene do prednosti od 10 poena razlike, 47:37, a na odmor se otišlo s ugodnih +9. Na početku 3/4 Martina tricom ponovno diže na +10 nakon što su Puležanke smanjile na samom otvaranju nastavka.

Nakon toga najbolje košarkašice Pule, Miletić i Ramljak rade odličan posao i prednost Požežanki se polako topi da bi dvije minute prije kraja četvrtine bila potpuno istopljena, a ubrzo su domaće u prednosti od 5 poena. Ipak, 19 sekundi prije kraja četvrtine Laura Bašić postiže svoje jedine poene koji su bili zaista važni, pa se u posljednju dionicu ulazi samo sa 3 poena zaostatka.

U zadnjoj četvrtini fenomenalno je odigrala Kristina Soldo. Ukupno gledano najbolja igračica Plamena ove sezone ubacila je 10 poena, asistirala, skakala i dovukla svoju ekipu do pobjede. Pobjede koja jako puno znači jer će se izuzev Medveščaka i Trešnjevke jako teško pobjede skupljati u gostima.

– "Odradili smo ono što smo se dogovorili, nismo im dopustili da nas nadskaču što nas je koštalo ona prva dva poraza. Odlično smo reagirali na njihov zonski presing, postigli neke lake koševe, trica nas je slušala i to je to. Sandra je odlično odigrala, očito se diže, Petra je odlično otvorila utakmicu, iako nije zabila kao inače odigrala je dobru utakmicu. Martina je imala puno prostora koji je odlično iskoristila. Zadovoljan sam naravno pobjedom i igrom, u gostima je jako teško pobjeđivati, ovo nam puno znači. Sada nam dolazi Medveščak, ostali jesu bez nekih igračica, ali doveli su nove i nisu ništa slabiji nego prošle sezone, po meni su jači od Trešnjevke. Naravno, pokušat ćemo ih snimiti, pripremit se i nećemo se predati iako su favoriti"– komentar je Vladimira Englmana, trenera Plamena.

 

Pula Črnja Tours – Plamen 80:83 (20:22, 20:27, 25:13, 15:21)

Pula: T. Đikić 9, I. Đikić 18, Hajdin 4, Miletić 26, Ramljak 23, Demirović, Prugovečki, Redžepi, B. Trehub, K. Trehub

Plamen: Halimić 6, Martina Lovrić 21, Petra Lovrić 13, Mandir 19, Soldo 17, Bašić 2, Pandža Brnić 5, Berger, Devčić, Kostova

 

(Tekst : http://sportalo.hr/ )

Pročitano 2030 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 24 Listopad 2016 13:07