Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen na svom terenu od Medveščaka (Zagreb) u 5. kolu A1 HKL

POŽEGA - Košarkašice Plamena ugostile su u nedjelju u dvorani Tomislav Pirc aktualne državne prvakinje, zagrebački Medveščak. Otvaranje utakmice je bilo jako loše, možemo reći i katastorfalno, nakon 5 minuta igre gošće su imale 10 poena prednosti (13:3), a minutu i pol kasnije već su Požežanke u minusu 18 poena, 21:3. Nakon toga se naše djevojke bude, dolaze do -10, 14:24, a na prvi predah odlazi se s pristojnih -12 s obzirom na ono što se događalo na parketu.

Naime Medveščak je konstantno igrao visoki presing na što se Plamene nikako nisu mogle adaptirati. Koš i dodatno bacanje za Sandru Mandir i samo – 9 nakon 3 minute u drugoj četvrtini, činilo se da su Plamene potpuno u utakmici, no onda sljedi “crna rupa” i tu se utakmica vjerojatno potpuno prelomila. Gošće rade seriju 16:0 i odlaze na 45:20.

Nakon toga i jedne i druge zabijaju, a onda u posljednjoj sekundi poluvremena – Play of the day! Martina Lovrić zabija tricu sa sirenom iz svoje polovine terena! Majstorski!

Nastavak nije djelovao obećavajuće, Zagrepčanke su odlično otvorile drugo poluvrijeme, ponovno su visokim presingom radile probleme u organizaciji igre Plamena i podizale prednost sve do najvećih +24 u 28. minuti utakmice. Kod 64:40 za gošće ponovno Martina pogađa tricu, ovoga puta s normalne udaljenosti i otvara seriju Požežanki.

Malo Petra, malo Sandra i najviše Soldo i vrlo brzo Plamene su stigle na 56:67, imale su tada i dva neiskorištena napada, publika se probudila i činilo se da bi se mogle potpuno vratiti, no ponovno ista stvar, Medveščak zaigra presing i napravi razliku.

Otišle su prvakinje na kraju na velikih + 22, no definitivno su Požežanke ostavile dobar dojam na 200ak gledatelja koji su ih ispratili pljeskom. Osim u činjenici da su gošće objektivno kvalitetnija ekipa, uzroke poraza svakako valja tražiti u prvom poluvremenu, jer drugo je završeno – izjednačeno!

Pozitivna stvar je svakako i povratak Ane Vojtulek nakon duge stanke zbog ozljede, odigrala je 14 minuta i sigurno će biti jako bitna karika u nastavku sezone. Prve minute u dresu Plamena upisala je prinova iz Bugarske Stefani Kostova koja je u Požegu stigla iz riječkog Kvarnera.

- "Realno se vidi da su oni bolja ekipa, uigraniji su i agresivniji. Ovaj presing je upravo najveća razlika između 2. i prve lige, tamo smo mi to radile protivnicama, sada one to rade nama. Trebalo nam je puno vremena da se prilagodimo takvoj igri i upravo je to tih 20ak poena razlike. Uništile su nas tim, loptu nam prevode igračice koje ne bi trebale i onda je problem u organizaciji napada, a na kraju je po meni razlika prevelika, u samoj završnici smo i mi pokušale zonskim presingom što su one kaznile lakim poenima. Moram se zahvaliti publici koja je bila stvarno sjajna danas, kada smo smanjile zaostatak u zadnjoj četvrtini navijanje je bilo vrhunsko " - kazala nam je autorica fenomenalnog koša Martina Lovrić.

Ovakva igra protivnika je Martini definitvno najmanje odgovarala jer je bilo teško organizirati napade protiv tako agresivne i kvalitetne obrane, no u konačnici je odradila vrlo dobar posao. Već standardno Kristina Soldo igra fenomenalno, zaista je u sjajnoj formi, kada na tu razinu dođe i Petra bit će puno razloga za veselje za Požežanke.

 

Plamen – Medveščak 61:83 (14 – 26, 11 – 21, 20 – 17, 16 – 19)

Plamen: Martina Lovrić 8, Petra Lovrić 8, Mandir 19, Soldo 24, Pandža Brnić 2, Šegota, Vojtulek, Berger, Halimić, Kostova

Medveščak: Petrak 5, Nimac 12, Tadić 12, Borović 20, Todorić 4, Majstorović 26, Radoš 4, Arežina, Franić, Macan

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 1986 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 31 Listopad 2016 13:33