Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 01:00

Plamene poražene u Šibeniku u 8. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

ŠIBENIK - Jako blizu pobjede bile su košarkašice Plamena i na gostovanju u Šibeniku, no nakon odlične igre ipak su u samom finišu prosule bodove zbog pada koncentracije, ali dojam ponovno ostaje vrlo dobar.

Utakmica u šibenskom Baldekinu bila je vrlo izjedančena, od početka su domaće košarkašice imale laganu prednost, najveću +6 kod nakon čega je Petra ubacila tricu i ponovno dovela utakmicu u egal, a za kraj 1/4 i Kristina Soldo ubacuje tricu i poravnava na 15:15. Na početku druge dionice prvo vodstvo Plamenih, ali se utakmica nastavila s ravnopravnom igrom, još su jednom Šibenčanke pobjegle na 6 poena prednosti, ali su se Plamene ponovno vratile, da bi se na odmor otišlo s 4 poena prednosti za domaće.

U nastavak Plamene kreću odlično, Soldo, Mandir i Petra su uštimale nišanske sprave i Plamene prelaze u vodstvo, došle su i do lijepih +7 i činilo se da utakmica ide u pravom smijeru, od 47:40, Šibenčanke se vraćaju na 49:49, a onda na scenu stupa Sandra Mandir, radi seriju od 7 poena, uz jedan Martinin s linije slobodnih bacanja činilo se da je utakmica slomljena, a dojam je još pojačan kada je Martina pogodila za najveće vodstvo na utakmici u 34 minuti, imale su Požežnke velikih 11 poena viška i činilo se da je stvar rutine privesti utakmicu kraju.

Kod +6 prednosti igru je napustila Ana Vojtulek i to je čini se odlučilo utakmicu, nakon toga su u posljednje 4 minute Plamene upisale samo dva poena, i što je možda i ključno – samo jedan skok, dok su Šibenčanke u tom razdoblju skupile njih čak 7! Veliki minus za Plamen je očito odlazak Nure Halimić, teško će biti nadomjestiti njenu visinu, no vjerujemo da će Englman ubrzo nešto smisliti!

- " Oni su od jučer doveli centra Vrsaljko, a mi smo ostali bez centra. Dok je Vojtulek mogla to je funkcioniralo, kada je ona izišla Vrsaljko je zabila posljednja 4 poena, praktično smo igrali bez centra u tom dijelu i to je odlučilo utakmicu uz naše gluposti. Kristina je odigrala odličnu utakmicu i na kraju napravila 3 gluposti koje su presudile utakmicu. Sada nam u nedjelju slijedi utakmica u Kupu protiv Raguse u Požegi" – rekao nam je Vladimir Englman, trener Plamena.

Iako je ponovno Soldo bila najefikasnija, najbolja u redovima Plamena bila je Sandra Mandir koja je uz 17 poena dodala i 11 skokova i 6 asistencija i iz kola u kolo se potvrđuje kao veliko pojačanje za Plamen.

U nedjelju, 04. prosinca s početkom u 16,00 sati košarkašice ŽKK Plamen Požega igraju protiv ŽKK Ragusa (Dubrovnik) utakmicu Hrvatskog košarkaškog kupa.

 

ŽKK ŠIBENIK – ŽKK PLAMEN 72:68 (15 – 15, 19 – 15, 15 – 22, 23 – 16)

ŽKK Šibenik: Cigić 17, Mrdaj 7, Strize 8, Pavičić, Periša 24, Rončević, Ivančević 2, Vrsaljko 10, Ivančević, Borič 4, Vukšić, Dujić

ŽKK Plamen: Martina Lovrić 5, Petra Lovrić 19, Vojtulek 7, Bašić, Mandir 17, Soldo 20, Kostova, Pandža Brnić, Sedlacek, Berger

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 1842 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 11:34