Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 01:00

Plamene protiv Raguse sa zvukom sirene osigurale plasman u 2. kolo Kupa Ružice Meglaj Rimac

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc jučer su gledatelji mogli uživati u sjajnoj košarkaškoj predstavi u utakmici Kupa Ružice Meglaj Rimac gdje je viđena drama do posljednje stotinke, a koja je u konačnici donijela slavlje za domaće igračice i navijače kojih se okupilo zaista mnogo i koji su bili prava podrška Plamenima.

Nisu Požežanke odigrale niti približno svoju najbolju partiju, posebno se to odnosi na obrambeni dio, no danas su u svojim redovima imali fenomenalno raspoloženu Sandru Mandir koja je još jednom pokazala da je klasa neprolazna kategorija bez obzira na godine. Bilo je to 40 minuta škole košarke bivše kapetanice Hrvatske reprezentacije koju je završila sa 35 poena, 3 asistencije i 5 skokova.

S druge strane sjajnu predstavu prikazala je Ina Marin koja je ubacila isto tako 35 poena, bila je nerješiva enigma za obranu Plamena i sasvim sigurno je dodala još poneku sijedu na glavu trenera Englmana koji je na njoj rotirao čak tri igračice, Martinu Lovrić, Lauru Bašić i Stefani Kostovu, ali lijeka jednostavno nije bilo.

I nakon takvih partija Mandir i Marin na koncu je glavnu rolu preuzela Kristina Soldo koja je i inače odigrala vrlo dobru partiju, ubacila je 14 poena, skupila 10 skokova i podjelila 3 asistencije, ali ključ je posljednjih 7 sekundi.

Najprije je ubacila tricu 7 sekundi prije kraja, na to je Marin odgovorila dvicom 3 sekunde prije kraja. Nakon odmora, Kristina ponovno dobiva loptu u ruke i pogađa za konačnih 75:74 i veliko slavlje u Grabriku.

"Ovo je Sandrina utakmica, bila je fenomenalna čitavu utakmicu nas je držala u igri, a ovo na kraju je sreća da sam pogodila. Kod njih je odlična bila Marin, u Dubrovniku smo je uspjeli čuvati, ali danas je bila nezaustavljiva i držala ih je u igri do kraja. Mi smo objektivno imali problem jer su nam Martina, Petra i Pandža bile bolesne, ali na kraju je najvažnija pobjeda, a i dobro smo zabavile gledatelje, sigurno nikomu nije bilo dosadno na ovoj utakmici" – izjavila je Kristina Soldo nakon utakmice.

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr) 

Pročitano 2271 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 11:22