Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 01:00

Plamene s uvjerljivih 62 razlike svladale ŽKK Brod na Savi u 11. kolu A1 HKL

POŽEGA - Čekali smo jako dugo na ogled slavonskih košarkašica u elitnom razredu ženske košarke, ogled smo dočekali ali ne i derbi jer objektivno na parketu je postojala samo jedna ekipa, ona uz Požege dok su gošće iz Broda debelo podbacile u svim segmentima igre.

Dovoljno je reći da je ovo najuvjerljivija pobjeda u čitavom prvenstvu, nadmašile su Plamene čak i onu nestvarnu pobjedu Medveščaka nad Trešnjevkom, tada je bilo +61 za prvakinje, danas su Plamene slavile za jedan poen veću pobjedu.

Od samog početka bila je to jednosmjerna cesta, Englman je postavio obranu da zaustavi Lazić što im je potpuno uspjelo, pa je sjajna mlada Brođanka svih svojih 10 poena ubacila u posljednjoj četvrtini kada je ipak i popustio intezitet utakmice, ali i na parketu su minutažu skupljale djevojke koje inače manje igraju.

Vidljiva je bila razlika u kvaliteti, ali i iskustvu, kada je trebalo Mandir je zabila, sestre Lovrić su bile sjajne, Petra je, iako konstantno igra dobro, danas bila napadački učinkovita kako smo od nje navikli u A2 ligi. Sjajnu partiju odigrala je ponovno Kristina Soldo koja je ostvarila triple double učinak, uz 15 poena skupila je čak 15 skokova i 10 asistencija, a kada netko s takvim učinkom nije najbolji pojedinac susreta, onda je jasno kakvu je partiju odigrala danas najbolja – Ana Vojtulek.

Ana je danas definitivno pokazala da je ogroman talent, bila je silno dominantna pod košem, sigurno joj je u tomu pomoglo odsustvo Grbeše, no čak i da je bila mlada Đakovčanka u kadru gošći, ovako raspoloženu Vojtulek bi silno teško zaustavila. Osim 20 poena Ana je skupila isto toliko skokova što zvuči doista nevjerojatno!

" Cijela ekipa je odigrala odličnu utakmicu s dobrim učinkom i u obrani i u napadu. Ključ igre ipak je bila obrana koju smo uvježbavali cijeli tjedan s ciljem da zaustavimo Mihaelu, te smo to uspjeli ostvariti. Što se moje igre tiče polako se vraćam nakon duže stanke zbog ozljede tako da mi nisu isti učinci na svim utakmicama, nekada mi ide bolje a nekada lošije, nemam još nekakav kontinuitet. Koljeno je sada dobro, veliku ulogu u mome oporavku ima Fitness play gdje uspješno radim na jačanju mišića, te sam trener Vlado koji mi je pomogao oko rehabilitacije u Daruvaru" je rekla je najbolja igračica slavonskog derbija Ana Vojtulek.

" Mi jednostavno na ovakav način ne možemo parirati Plamenu. Da smo bili na svom vrhuncu, da smo odigrali najagresivnije i najrastrčanije što možemo teško bi im parirali, a mi nismo odigrali ništa. U svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri nisam doživio ovakvu utakmicu, jednostavno usporeno, umrtvljeno, bezvoljno od samog početka do kraja. Valjda je i to cjena odrastanja, ali mi se niti malo ne sviđa ovakav pristup moje ekipe. Domaćima sve čestitke na pobjedi, to je ekipa koja ima glavu i rep. Mogu ja tražiti alibije u umoru, u činjenici da su cure putovale u Zadar i nazad, odigrale utakmicu, ali nakon ovakve utakmice to nema smisla" komentirao je trener gošći Dražen Rimarčuk nakon utakmice.

Možda smo u ovim komentarima utakmica ponekad malo i nepravedni prema najboljoj sportašici Požege Petri Lovrić koja i kada odigra sjajnu utakmicu kao danas nekako ostane u drugom planu, ali to je vjerojatno zato što je sama sebi podigla letvicu strašno visoko, pa se ostalima ipak lakše istaknuti. Potpuno isto se odnosi i na najbolju igračicu Broda na Savi, Mihaelu Lazić koja nas je navikla na nevjerojatne brojke, pa vrlo lako zaboravimo da je to djevojka koja je prije samo mjesec dana napunila – 16 godina!

Na žalost slavonski derbi nije donio nikakvu neizvjesnost, ali je je Plamenima donio važne bodove koji ih i dalje drže na odličnom 5. mjestu A1 lige

 

ŽKK Plamen – ŽKK Brod na Savi 100:38 (25:11, 30:6, 31:7, 14:14)

Plamen: Martina Lovrić 18, Petra Lovrić 22, Vojtulek 20, Bašić 2, Mandir 15, Soldo 15, Kostova 4, Pandža Brnić 4, Berger, Sedlaček

Brod na Savi: Kolar 18, Lazić 10, Bertolović, Slanček, Buconjić, Zirdum, Fastić Pajk 4, Bešter 2, Iva Šarić 4, Leona Šarić

 

(Tekst i foto : http://sportalo.hr/) 

Pročitano 2653 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Prosinac 2016 09:16