Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 01:00

Košarkaši Požege u 10. kolu A2 HKL - Istok poraženi od lidera Belišća

POŽEGA - Košarkaši Požege jučer su protiv lidera A2 lige KK Belišće odigrali prvu utakmicu drugog dijela prvenstva. Igrači trenera Daria Richa su izgubili rezultatom 72:79 ali su odigrali borbenu utakmicu i mogli du doći čak i do pobjede u ovom susretu. 

Prvi dio utakmice Požežani su otvorili jako lošim šutom za 3 poena koji je do poluvremena bio 0-10 , a uz to su i promašili 8 slobodnih bacanja. Kada se sve uzme u obzir rezultat od 10 razlike za goste iz Belišća je bio sasvim zadovoljavajući za prvo poluvrijeme.

Drugi dio utakmice požeški košarkaši su otvorili agresivnije i preciznije gdje se posebno istakao kapetan Pejnović sa dvije vezane trice koje su Požegu dovele u rezultatski neizvjesnu završnicu.

U zadnje dvije minute poenima najmlađeg Svena Abramovića (zakucavanje, trica, šut) KK Požega dolazi do prednosti od 4 razlike (72:68) svega 1,45 min do kraja.

Međutim brzopletost i izgubljene lopte u tih 100 sekundi dovode ekipu trenera Richa do već spomenutog rezultata koji je na kraju bio 72:79 za Belišće.

Najbolji pojedinci kod Požege su bili Ante Ćališ (17 poena , 8 skokova), Krešimir Herceg (15 poena, 5 asistencija) i Fran Abramović 15 poena dok se kod gostiju istakao centar Preglaj sa 18 poena.

– "Nakon loše odigrane druge četvrtine, koju smo izgubili 25-12 uspjeli smo se vratiti u utakmicu te povesti 65-59 na oko 5.30 minuta do kraja, završnicu utakmice nismo odigrali na nivou, što zbog ishitrenih šuteva što zbog greški kod polukontri. Bodovi odlaze u BELIŠĆE koje je po meni sigurno prvi favorit lige" – izjavio je nakon utakmice trener KK Požege DarioRich.

U sljedećem, 11. kolu, u Sportsku dvoranu Tomislav Pirc dolazi tradicionalno neugodni gost iz susjednog Oriovca, KK Rekord tim koji je trenutno bolje plasiran na tablici. Utakmica se igra u subotu, 14. siječnja u 18,00 sati.

U subotu, 07. siječnja u gostima kod „prvoligaša“ KK Vrijednosnice Darda (Osijek) igrali su juniori KK Požega koji su rezultatski prošli  gotovo identično kao i seniori. Utakmica je bila do zadnje minute u egalu, iako je prvoligaš iz Osijeka imao 12 igrača koje je trener rotirao u podjednakoj minutaži, dok je Požega imala tri „seniora“(Abramović, Grgurić, Jozić), rekovalescenta Hofmana i kadete koji su odigrali odlično i nakraju izgubili gotovo identično 73:80 kao i seniori.

Juniori Požege u ponedjeljak, 09. siječnja s početkom u 18,00 sati u SD "Tomislav Pirc" igraju protiv KK Vukovar.

 

(Foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2397 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 10 Siječanj 2017 09:55