Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen na gostovanju kod ŽKK Trešnjevka (Zagreb) u 12. kolu A1 HKL

ZAGREB - U 12. kolu A1 lige košarkašica požeški Plamen jučer je gostovao u Zagrebu kod Trešnjevke, i nije se dobro proveo. Domaća ekipa bila je kvalitetnija, brža, agresivnija i koncentriranija, ili jednom riječju – bolja!

Bila je to možda i najlošija predstava Plamena ove sezone, od samog početka se vidjelo da to nije dan u kojem mogu do iznenađenja protiv Trešnjevke, druge najkvalitetnije ekipe u državi. Nakon dvije minute semafor je pokazivao 7:0 za domaće igračice, a onda su Mandir i Vojtulek malo smanjile zaostatak i činilo se vratile našu ekipu u igru. Pobjegle su ponovno domaće, no centri Plamena Bogoje i Vojtulek vraćaju svojim poenima Plamen na samo -1, 12:11, a 4 sekunde prije kraja prve četvrtine Erjavac zabija za +3 Trešnjevke. 2/4 loše otvara Mandir koja je napravila dvije osobne čime je stigla do svoje treće te je ubrzo morala na klupu da ne uđe u velike probleme. I taj detalj je preokrenuo utakmicu potpuno na stranu Trešnjevke. Nakon toga Sandra je morala puno “labavije” igrati obranu na Ani Lelas što je najbolja igračica domaćih majstorski iskoristila, potpuno se razigrala i vrlo brzo se počela stvarati prednost za domaće.

Od 14:11 na početku četvrtine, u 16. minuti semafor je pokazivao 34:13! Do poluvremena Sandra i Martina iz igre te Petra s linije slobodnih bacanja ipak malo popravljaju dojam pa je zaostatak “samo” 15 poena. IMG_8422 Drugo poluvrijeme poenima otvara Bogoje, no ponovno Trešnjevka dodaje gas, ili bolje reći koristi dekoncentraciju kod Plamenih i podiže prednost koja se većim dijelom četvrtine kretala od 15 do 20 poena.

Na otvaranju posljednje dionice Vojtulek pogađa dva slobodna bacanja i smanjuje na -13 i to je bila posljednja nada, ali jednostavno nije išlo. Nakon toga Katavić i Lelas definitivno odlučuju pobjednika, odvode domaće i do ogromnih 25 poena prednosti, pa se nakon njihovog izlaska iz igre prednost nekako smanjila do pristojnih -17 na kraju susreta.

Protiv ovakvih ekipa se jednostavno ne može do pobjede sa samo jednom raspoloženom igračicom, a upravo to se danas Plamenu dogodilo, jedina u pravom tonusu bila je Sandra Mandir, donekle i Vojtulek iako je i radila dosta grešaka, a ostatak ekipe nije bio niti blizu onoga što može. Ogromni problemi u tranziciji, nepostojanje nikakvog odgovora na agresiju domaćih i katastrofalan skok, puno je previše za bilo što više od koliko toliko pristojnog poraza.

Zanimljivo je da službena statistika govori o čak 40 skokova naših u odnosu na 32 domaćih, no praktično svaki skok u duelu otišao je u ruke igračica Trešnjevke koje su znale imati i po 3 uzastopna napadačka skoka. Plan se ne mijenja, cilj Plamenih, i to apsolutno realan, je plasman u doigravanje, ono što je u toj čitavoj priči najvažnije je da se pobjeđuje u Požegi, te da se slavi na dva gostovanja, a taj plan se mora krenuti ostvarivati u subotu, 21. siječnja kada u Grabriku gostuje Split (18,00 sati). 

 

ŽKK TREŠNJEVKA - ŽKK PLAMEN 79:62 (14 – 11, 28 – 16, 22 – 22, 15 – 13)

TREŠNJEVKA -  Ujević, Erjavac 12, Galić, Pavić 8, Lelas 28, Marija Galić 2, Kostić 7, Muhl 7, Vujadinović 3, Katavić 12

PLAMEN - Martina Lovrić 12, Petra Lovrić 9, Vojtulek 12, Bašić 2, Mandir 20, Kostova, Pandža Brnić 2, B. Soldo, Berger, Bogoje 10

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

 

Pročitano 2101 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 16 Siječanj 2017 13:46