Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017 01:00

ŽKK Plamen Požega pobijedio u Virju u 14. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

VIRJE - Plamene su nakon dugog posta slavile na teškom gostovanju u Virju i napravile ogroman korak prema plasmanu među 4 najbolje ekipe u državi. Od samog početka utakmice požeške košarkašice krenule su odlučno po pobjedu i vrlo brzo su stvorile opipljivu prednost koju su bez većih problema čuvale do samoga kraja utakmice.

Ono što je do prije nekoliko kola bila rak rana u igri Plamena, danas je možda i najveći problem za njihove protivnike. Riječ je naravno o igri pod obručima gdje sada ordinira Ivona Bogoje i u paru s Anom Vojtulek djeluje sve bolje i bolje i napadački i defanzivno. Upravo je defanziva i odvela utakmicu na stranu Plamenih, u prvih 20 minuta Podravkama su dozvolili samo 21 poen i na odmor otišle s velikih +16.

U drugom dijelu u nekoliko navrata domaće su stigle na manje od 10 poena zaostatka, no ipak nisu imale pravu priliku ugroziti slavlje naših djevojaka.

-" Još je naša igra daleko od uigranosti. Ali jedno obećavam kad nam se i Kike vrati, borit ćemo se za naslov prvaka" – hrabro najavljuje Ivona Bogoje.

Ovo je pobjeda koja bi trebala gotovo jamčiti doigravanje ako se ostvare pobjede koje je zaista realno za očekivati, 4 domaće protiv Pule, Raguse, Šibenika i Zadra te gostujuće protiv Croatije i u slavonskom derbiju protiv Broda na Savi.

 

Podravac – Plamen Požega 56:69 (11:19, 10:18, 15:11, 22:23)

Podravac: Senjan, V. Šimunić 13, Hrastić 3, P. Šimunić, Ćurić 9, Vinković, Mihalić 3, E. Šimunić 10, Brezak, Bukovčan Da. 18, Bukovčan Di. 2

Plamen Požega: M. Lovrić 7, P. Lovrić 10, L. Soldo, Vojtulek 15, Bašić 4, Mandir 20, K. Soldo, Kostova, Pandža – Brnić, B. Soldo, Berger, Bogoje 15

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2020 puta