Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 01:00

Uvjerljiva pobjeda Plamenih protiv Šibenika u 19. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

POŽEGA - Još su samo dva koraka ostala košarkašicama Plamen Požege do povijesnog uspjeha i plasmana u doigravanje, među 4 najbolje ekipe u državi, i to s treće pozicije koja otvara mogućnost da se u sudaru s Trešnjevkom Požežanke izbore za finale državnog prvenstva.

Ponovno su požeške košarkašice sjajno otvorile utakmicu, u napadu je sjajna bila Ivona Bogoje koju gošće nikako nisu mogle zaustaviti i možemo reći da je ona bila ključ stvaranja početne razlike koja je kasnije samo rasla. Plamene su Ivoni odlično spuštale lopte pod obruč, a tamo joj gošće jednostavno nisu mogle ništa.

Kada se tomu doda nevjerojatna Martina Lovrić koja je ostavila dojam da bi pogodila da je gađala i izvan dvorane, uvjerljiva pobjeda nije dolazila u pitanje. Kapetanica je na kraju ubacila 26 poena od čega čak 8 trica iz 11 pokušaja. Sjajnu utakmicu odigrala je i Kristina Soldo, iako 13 poena po njenim standardima i nije nešto posebno, tu je bilo nevjerojatnih 15 asistencija, i 9 skokova, pa ju je samo jedan skok dijelio od triple double učinka.

Svoju minutažu standardno dobro je odradila i Ana Vojtulek koja je upisala 18 poena, a da je bila malo koncentriranija s linije slobodnih bacanja mogla je ponovno na 20+. Petra Lovrić igra toplo hladno, ali ne dobro – loše. Jedno kolo je sjajna u napadu, drugo u obrani.. ovoga puta na redu je bila obrana gdje se vrlo dobro brinula o najboljoj gostujućoj igračici Klaudiji Periši, koja je u konačnici ubacila 21 poen, no većinu od toga u završnici utakmice.

Upravo je zaustavljanje Periše vjerojatno i bio ključ pobjede, bez nje Šibenik ne može pobjediti vjerojatno nikoga. Kod gošći se osim Periše za koju se vidi da je klasa svidjela Mia Vukšić koja je za 3 gađala 3/3, te Anđela Strize sa 15 poena, dok ostatak ekipe jednostavno ne može pratiti ono što Plamen igra.

Unatoč sjajnoj partiji, valja napomenuti da su Plamene ipak primile previše koševa, no opravdanje može svakako biti činjenica da je utakmica rano odlučena, pa koncentracija u obrani ipak pada.

– "Svi su odigrali odličnu utakmicu. Obranu smo odigrale onako kako smo se dogovorili i iz toga su proizlazili i dobri napadi. U napadu su dominantni bili naši centri koje protivnice nisu mogle čuvati" – nije bila inspirirana za izjavu Martina Lovrić, no važnije je da je bila vrlo nadahnuta na parketu.

Požežankama sada slijedi odmor, za dva tjedna utakmica svih utakmica protiv Zadra na svom parketu, utakmica koja im može praktično osigurati treću poziciju i Trešnjevku u doigravanju, a onda ponovno vikend odmora pa posljednje kolo u Slavonskom Brodu kod ŽKK Brod na Savi koji je u ovom kolu poražen u Puli rezultatom 87:69.

 

PLAMEN – ŠIBENIK 103:75 (29-12, 17-18, 31-23, 26-22)

Plamen: M. Lovrić 26, P. Lovrić 10, Šegota, Vojtulek 18, Bašić, Mandir 15, K. Soldo 13, L. Soldo, Pandža Brnić 4, B. Soldo, Berger 2, Bogoje 15

Šibenik: Mrdalj 10, Strize 15, Pavičić 5, Tošić 6, Periša 21, Rončević 2, Tutavac 3, Ivančević, Vukšić 13, Dujić

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr)

Pročitano 2031 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 09:57