Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017 01:00

Plamene uvjerljivo svladale ŽKK Zadar u 20. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

POŽEGA - Najbolje slavonske košarkašice brutalno su “polupale” ekipu Zadra pred dvjestotinjak svojih gledatelja u SD Tomislav Pirc, ili Grabriku, kako vam drago. S druge strane u Zagrebu su košarkašice Broda na Savi doživjele najteži poraz u sezoni.

Košarkašice Plamena sjajno igraju u posljednje vrijeme, svi kotačići ekipe funkcioniraju na najbolji mogući način, Plamen je spreman za doigravanje! Zadar je ozbiljna ekipa, danas su odigrale dobru utakmicu, a Požegu napuštaju sa ogromnih -43!

Od samog početka naše košarkašice su pokazale da je ovo njihova večer, uz ovakav šut kakav su imale protiv Zadra usudimo se reći da se mogu nositi čak i sa Medveščakom. Hrabra izjava, ali dojam je takav, zaista su se lakoćom poigrale sa Zadrom. U sve tri kategorije Plamene su imale šut preko 50%, a u prvom poluvremenu je trica funkcionirala zaista nevjerojatno.

Za ljubitelje NBA-a to je izgledalo kao kada je Golden state u elementu, Kristina Soldo i Sandra Mandir bi pogodile da su bacala iz svlačionice, a i sestre Lovrić su ih dobro pratile. Bogoje se pod košem uglavnom brinula da Nina Dedić ne odigra ništa, i u tomu je potpuno uspjela. Zanimljiva promjena u igri Plamena je ono što je radila Petra, inače se uglavnom oslanja na svoj zaista sjajan šut, a protiv Zadra je u puno navrata hrabro ulazila pod koš, išla je i na završnicu ali i vraćala loptu na otvoreni šut svojim suigračicama.

Teško je nekoga izdvojiti u zaista sjajnoj večeri, Mandir je po tko zna koji put ispraćena ovacijama s tribina, Kristina Soldo se vratila na svoje brojke prije ozljede, Ana Vojtulek ponovno odlična, a sjajno je svoju minutažu iskoristila i Martina Pandža Brnić koja je bila blizu double – double učinka.

– "Dobro smo otvorile utakmicu i od početka smo krenule čvrsto i nismo im dozvolile da smanjuju razliku, šut nas je služio i svaka je dala sve od sebe tako da smo zaslužile ovu pobjedu, naravno uz odličnu podršku sa tribina. Mislim da se zna da smo mi favoriti u utakmici protiv Broda u zadnjem kolu, ali ne treba nikoga podcjenjivati tako da treba odigrati 100%. Za doigravanje, naravno da je 3. mjesto samo po sebi odličan rezultat i rezultat koji nitko nije očekivao tako da ćemo dati sve od sebe da uđemo u finale, imamo velike ambicije" – rekla nam je Petra Lovrić nakon utakmice.

 

PLAMEN – ZADAR 97:54 (28-16, 27-16, 25-8, 17-14)

Plamen: M. Lovrić 15, P. Lovrić 17, Vojtulek 11, Bašić, Mandir 18, K. Soldo 21, L. Soldo, Pandža Brnić 9, B. Soldo, Berger, Bogoje 6

Zadar: Oštrić 7, Miloglav 8, Barna, Dedić 13, Sikirić 1, Prenđa 8, Martinović, Mandić 7, Čavić, Šolić 10

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr) 

Pročitano 1883 puta