Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 02:00

Plamene pobijedile u gostima ŽKK Brod na Savi sa pola koša u 22. kolu A1 Hrvatske košarkaške lige

SLAVONSKI BROD  - Dramatičnu i krajnje neizvjesnu utakmicu odigrala su jedina dva Slavonska prvoligaša u natjecanju A-1 Hrvatske ženske košarkaške lige. Na kraju je Plamen u posljednjim sekundama u dvorani Vijuš iščupao pobjedu protiv Broda na Savi. Treba reći da su domaće vodile cijelu utakmicu, dok su Požežanke samo 4 puta bile u vodstvu, ali im je i to bilo dovoljno za pobjedu s minimalnih 55:56.

Prije utakmice je Plamen Požega bio veliki favorit za pobjedu budući su u prvom dijelu prvenstva djevojke trenera Englmana visoko porazile Brođanke. Osim toga gošće su već od ranije osigurale 4. mjesto i plasman u doigravanje, dok je s druge strane ekipa trenera Rimarčuka izborila ostanak u A-1 ligi.

Tako su dva jedina Slavonska prvoligaša igrala samo za međusobni prestiž. Gošće iz Požege nisu bile na svom nivou te su najviše podbacile Martina Lovrić i Kristina Soldo, dok pod koševima nije bilo Ane Vojtulek. Stoga su ovu utakmicu odlučile dvije veteranke. Ivona Bogoje je postigla 22 koša te je imala 19 skokova, dok je bivša kapetanica reprezentacije Hrvatske Sandra Mandir uz 17 ubačaja u svoju statistiku upisala 8 sokova i 5 dodavanja. Osim toga ona je na kraju kod 55:55 pogodila jedno od 2 slobodna bacanja koja su Plamen Požegi osigurali minimalnu pobjedu s 56:55.

Košarkašice Broda na Savi mogu s pravom žaliti što su izgubile ovu utakmicu koju su zaslužile dobiti, međutim, odlučivali su detalji i iskustvo Bogoje i Mandir. Požežanke su povele s 1:0, dok je nakon toga prednost stalno bila na strani domaćih koje su otišle na 7:1 pa 12:7, da bi u 13. minuti bilo 19:11. Uspjele su gošće u 16. minuti koševima Mandir samo poravnati na 20:20, ali se na poluvrijeme otišlo s 34:28 za Brod na Savi. Igrale su domaće dobro i u nastavku premda je Marina Grbeša bila opterećena vrlo rano sa 4 osobne kao i Monika Vojvodić.

U posljednju dionicu ekipa trenera Rimarčuka ulazi sa 40:36 te se do kraja vodi borba za svaki koš. Na kraju su u samoj završnici Brođanke najviše zbog neiskustva napravile nekoliko pogrešaka što su Bogoje i Mandir kaznile. Da je trener Rimarčuk u ovom susretu imao Marinu Ćurković pod košem sasvim sigurno bi se Brod na Savi mogao nadati pobjedi, ali i ovako nisu nezadovoljni.

Kod Brod na Savi je Mihaela Lazić ponovno bila sjajna te je postigla 30 koševa, dok je imala 10 skokova i 5 asistencija. Do nje je Iva Šarić ubacila 12 poena te vrijedi izdvojiti 16 skokova Marine Grbeše. Za košarkašice Broda na Savi je gotova ova sezona te su one u njoj ostvarile svoj cilj.

Za Plamen Požegu slijedi doigravanje i polufinale protiv aktualnih prvakinja i osvajačica Kupa – Medveščaka. Na kraju utakmice od kluba se oprostila kapetanica Broda na Savi Ana Kolar koja zbog fakultetskih obaveza završava košarkašku karijeru.

 

(Tekst i foto : Sportalo.hr) 

Pročitano 1562 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Travanj 2017 13:40