Četvrtak, 13 Travanj 2017 02:00

Plamene pružile dostojan otpor Medveščaku u drugoj polufinalnoj utakmici za prvaka A1 HKL

POŽEGA - Košarkašice Plamena jučer su se oprostile od sezone 2016/17 na sjajan način. Iako poraz nikada nije dobar, ovoga puta nije niti loš. U goste je u drugoj polufinalnoj utakmici došao aktualni prvak i pobjednik kupa zagrebački Medveščak i dobrano se namučio da bi došao do pobjede u Grabriku.

Požeške košarkašice odigrale su sjajnu utakmicu pred odlično popunjenim tribinama Sportske dvorane Tomislav Pirc, no to na žalost nije bilo dovoljno za čudo i pobjedu, no ovaj poraz je ravan pobjedi. Kad se zna da je s druge strane stajala najbolja ekipa u državi, a da su Plamene bile bez Kristine Soldo, ponajbolje igračice “u konkurenciji”, jer ljubitelji košarke u Požegi imali su čast uživati u igri jedne koja je totalno van konkurencije u ovoj ligi. Vratimo se najprije Kristini, ona je utakmicu provela u bolnici gdje ju je smjestila nesretna viroza.

Sandra Mandir je još jednom pokazala da je najbolja košarkašica A-1 lige, na žalost nedovoljno spremna za 40 minuta u pravom ritmu, ali dok je imala snage bila je to potpuno otvorena utakmica. Uz nju je sjajno funkcionirala i druga najiskusnija, Ivona Bogoje koja je kao i Sandra osvojila srca svih gledatelja svojim gardom, borbom ali naravno i igračkim umjećem.

Obje “veteranke” s terena su ispraćene pravim ovacijama, apsolutno zasluženo, kako za večerašnju utakmicu, tako i za sve što su pokazale u čitavoj sezoni! Isto tako gromoglasan pljesak orio se na kraju utakmice svim djevojkama! Plamene su na poluvrijeme otišle sa samo 4 koša zaostatka, a i on je stvoren u posljednjoj minuti prvog dijela. Samo otvaranje drugog poluvremena je bilo ključno, tu su gošće stvorile prednost, no Plamene su do kraja odigrale jako dobro, a valja istaknuti zaista sjajnu obranu, sve su se borile do krajnjih granica. Tu ipak moramo istaknuti kapetanicu koja je na parketu provela svih 40 minuta unatoč ozljedi tetive!

– "Ja mislim da smo danas stvarno ostavili srce na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu. Mislim da smo ih stvarno dobro namučili, posebno u prvom poluvremenu. U drugom smo očekivano energetski pali, teško je izdržati njihov tempo, posebno s našim velikim hendikepom jer nam nije igrala Soldo. Mislim da smo veliko iznenađenja ove sezone, vjerojatno nitko nije očekivao da ćemo igrati polufinale, ili da ćemo pružiti ovakav otpor ekipi koja dominira već tri sezone izuzev te utakmce u Dubrovniku. Ja sam doista ponosan na svoje cure kako su danas odigrale, da je bila Soldo bilo bi to još kvalitetnije" – rekao je nakon utakmice Vladimir Englman, trener Plamena.

 – "Mislim da smo pružili jedan kvalitetan otpor ekipi Medveščaka. Vidi se da su spremnije od nas ali do samog kraja smo ih držali na desetak razlike, nisu tako lako igrali s nama. Falila nam je Kristina Soldo, baš nam je žao da nikako nismo kompletni i zdravi protiv njih. Ja sam stvarno zadovoljna kompletnom sezonom, nitko se na početku nije nadao da ćemo dogurati tako daleko. Cure su stvarno dale sve od sebe, očito su napredovale, ako smo Bogoje i ja kao najiskusnije tomu pridonjele meni je jako drago. Što se tiče sljedeće sezone vidjet ćemo, daleko je još to, moramo najprije malo odmoriti, ali da mi je bilo lijepo je, i voljela bih nastaviti. Uz samo malo nadogradnje možemo se nositi i s Medveščakom, i ova utakmica to dokazuje" – rekla nam je velika košarkašica Sandra Mandir.

O sljedećoj sezoni pitali smo i arhitekta ove ekipe koji zasigurno želi u najmanju ruku ponoviti ovakav rezultat i sljedeće sezone.

– "Iduća sezona je još daleko, puno toga ovisi o gradu, o tome kako će se to financirati. Činjenica je da mi imamo samo dvije djevojke sa strane, sad hoće li to u sljedećoj sezoni biti Ivona i Sandra ili neke druge vidjet ćemo. Meni bi bilo jako važno da imamo igračice koje će moći trenirati jer sad imamo problem oko toga. Isto tako imamo problem i sa terminima u dvorani, i tu ima velikog prostora za napredak. Pokazali smo da možemo i da imamo domaću kvalitetu, uz pravu nadogradnju možemo i sljedeće sezone napraviti pravi rezultat" – zaključio je Englman za Sportalo.

 U drugom polufinalu Gospino polje je ostalo bez novog čuda, Trešnjevka je slavila protiv Raguse i u finalu se sastaju dvije zagrebačke ekipe. Rezultati u posljednjih nekoliko tjedana u ulogu stavljaju Trešnjevku koja je bez problema uspjela ono što Medveščak nije. Naravno, riječ je o ironiji, Medveščak je ogroman favorit za obranu naslova.

 

PLAMEN – MEDVEŠČAK 56:73 (12-17, 16-15, 13-18, 15-23)

Plamen: M. Lovrić 13, P. Lovrić, Šegota, Vojtulek 6, Bašić, Mandir 21, K. Soldo, L. Soldo, Pandža Brnić 4, B. Soldo, Berger, Bogoje 12

Medveščak: Petrak, Arežina, Rimac, Tadić 12, Borović 10, Franić 2, Todorić 6, Majstorić 10, Radoš 15, Bura 18, Macan

 

(Tekst i foto : Mijo Jozić, Sportalo.hr) 

Pročitano 2420 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 13 Travanj 2017 12:31