Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 07 Ožujak 2018 01:00

Košarkaši Požege pobijedili KK Osječki sokol (Osijek) u 15. kolu 2. Hrvatske košarkaške lige - Istok

POŽEGA - Košarkaši Požege jučer su u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc protiv KK Osječki Sokol (Osijek) odigrali utakmicu 15. kola 2. Hrvatske košarkaške lige - Istok. Susret se trebao igrati narednog vikenda ali je dogovorom ekipa odigran ranije.

Požežani su slavili rezultatom 99:77 (21:24, 28:21, 19:18, 31:14). Iako je na kraju ostvarena uvjerljiva pobjeda na parketu je sve do posljednje četvrtine to bila potpuno ravnopravna utakmica u kojoj je mlada ekipa Osječkog sokola napravila dosta problema iskusnijim domaćim igračima. 

Osječani su bolje ušli u utakmicu i dobili prvu četvrtinu. U drugoj i trećoj četvrtini igralo se ravnopravno da bi se utakmica prelomila u posljednjoj četvrtini koju je Požega uvjerljivo dobila. Trener gostiju Dražen Dogan imao je samo 8 igrača pa je uz mladost i neiskustvo i to jedan od razloga zašto su Osječani posustali u samoj završnici susreta.  

Kako se utakmica igrala preko tjedna trener domaćih Dario Rich također nije imao sve svoje igrače u ovoj utakmici ali je Požega ipak ostvarila očekivanu pobjedu jer su gosti posljednji, deveti na ljestvici i do ovog susreta su u 11 odigranih utakmica 11 puta poraženi.

- "Kako u drugom dijelu sezone imamo omjer 5 pobjeda i samo jedan poraz od vodeće ekipe Đakova koja je bez poraza ove sezone, očekivali smo pobjedu, iako nismo igrali u kompletnom sastavu (Abramović, Grgurić, Musil, Čeliković). Nismo dobro otvorili utakmicu, gosti su u prvih 5 minuta postigli 4 trice te poveli desetak razlike, pa smo do poluvremena lovili zaostatak. Tek u posljednjoj četvrtini slomili smo otpor protivnika i to ponajprije dobrom obranom - izjavio je trener Požege Dario Rich nakon utakmice. 

Požega je ovom pobjedom sa petog došla na treće mjesto i trenutno ima 20 bodova (7 pobjeda, 6 poraza). Na prvom mjestu je Đakovo sa 22 boda dok je drugo Belišće sa 20 bodova. 

U sljedećem, 16. kolu požeški košarkaši su slobodni (17. 03.). U 17. kolu gostuju u Oriovcu kod Rekord tima (24. 03.). Posljednju prvenstvenu utakmicu  u ovoj sezoni Požežani će odigrati pred svojim navijačima, u 18. kolu kada će u subotu, 07. travnja 2018. u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ugostiti KK Županju (20,00 sati). 

Pročitano 1878 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 07 Ožujak 2018 09:50