Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 01:00

Plamene pobijedile Mursu (Osijek) u 8. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - Odličan je bio slavonski košarkaški derbi nakon kojeg su Plamen i Mursa izjednačeni sa po 7 poraza i jednom pobjedom. U najavi utakmice najzanimljiviji je bio povratak Petre Lovrić u Grabrik, ali ovoga puta u “krivom” dresu. Odigrala je Petra briljantnu utakmicu, osjećala se onako kako i treba, kao na domaćem terenu i njene bivše suigračice nisu imale rješenja kako je zaustaviti. Na žalost Osječanki Petra je bila jedina napadački raspoložena u njihovim redovima, tek je Šimunić nešto uspijevala pogađati, dok je Plamen imao nekoliko raspoloženih igračica.

Jelena Ivezić i MC Smelser su bile prava enigma za gošće, jednostavno ih nikako nisu uspjele ukrotiti, Ivezić je upravo ono što Amerikanki treba, netko tko će joj dati pravu loptu u pravo vrijeme, a kada je dobije MC radi razliku. Sjajnu utakmicu odigrala je i Laura Bašić, bez puno grešaka je kreirala napade domaćih, vukla kontre poput brzog vlaka, nitko od gošći je nije mogao pratiti, uz sve to stigla je odigrati i solidnu obranu, podijeliti i jednu “bananu”. Kada se tu doda i sasvim solidna partija sestara Hrmić pobjeda Plamena je zapravo mogla biti i uvjerljivija.

– "Jako zanimljiva utakmica, gledatelji su sigurno uživali, ali nama trenerima to baš i nije tako, zapitamo se treba li nam sve ovo u životu. Nakon prve pobjede ne bi smio biti kritičan, ali ne mogu shvatiti kako ne možemo riješiti utakmicu kad se sve nudi da to učinimo. Imali smo priliku rano slomiti gošće ali mi svojim greškama damo njima priliku da se vrate. I onda imamo muku do samog kraja, sasvim nepotrebno. Što se Petre tiče ovo je njena dvorana, znamo kakva je igračica i trebali smo je bolje zatvoriti, ali je odigrala sjajnu utakmicu. Sjajne su bile i MC i Jelena, kada je ona tu mi smo drugačija ekipa. Nažalost pokazuje se točnim ono što sam rekao na početku sezone, mi u Slavoniji smo, uključujem tu i Podravac, napravili četiri jadnika, međusobno ćemo se tući za te bodove do kraja sezone" – izjavio je Vladimir Englman, trener Plamena.

A šta da kažem? Da sam sretna što smo ono sto smo cijeli tjedna radili na treningu primijenili na terenu! Imali smo nekih crnih rupa, ali smo se izvukle iz toga i održale vodstvo do kraja utakmice i konačno došle do pobjede. Sigurna sam da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i biti sve bolje i bolje – najavljuje Laura Bašić, prvotimka Plamena.

- "Utakmica je bila napeta do samoga kraja, iako je Požega bila u vodstvu cijelu utakmicu bilo je neizvjesno, primile smo dosta laganih koševa i najvećih problema smo imale na centarskoj poziciji što nas prati od samog početka prvenstva. Prvi put u Grabriku? Pa jako čudan osjećaj, ali uspjela sam iskontrolirati svu tremu i nervozu i odigrati dobru utakmicu – rekla je raspucana Petra Lovrić.

- "Dobra, zanimljiva i dinamična utakmica. Požega je stalno imala prednost, mi smo ih stizali, vraćali se i bili blizu do same završnice. Na kraju su nas koštale naše greške u završnici, promašili smo dva čista zicera tako da možemo samo čestitati Plamenu na zasluženoj pobjedi i korektnoj igri" – riječi su Dražena Nikšića, trenera Murse. 

 

PLAMEN – MURSA 79:76 (25-15, 16-22, 20-19, 18-20)

Plamen: Ivezić 26, Krajinović, A. Berger, Bašić 5, Devčić, Benic, Pejkovska 2, Lea Hrmić 14, La. Hrmić 4, Čolić, M. Berger, Smelser 28

Mursa: Blaževac, Šola 7, Horjan, Mihaljević 6, Šarlija 7, Lovrić 30, Obradović 6, Vuksanić, Rajić, Štrk 4, Šimunić 16

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1876 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 10:11