Nedjelja, 10 Veljača 2019 01:00

Plamene svladale Zadar u 16. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - Konačno pobjeda slavonskog kluba protiv nekog tko nije iz naše regije, košarkašice Plamena slavile su na svom parketu protiv Zadra i tako se vratile u igru barem za deveto mjesto koje nosi kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu. Nažalost Mursa u Puli i Brod na Savi u Brodu protiv Medveščaka nisu imali šanse.

PLAMEN – ZADAR 80-74 (26-20, 18-17, 20-18, 16-19)

Plamen: Ivezić 23, Krajinović, A. Berger, Bašić 2, Čolić, Bošković, Vojvodić, Lea Hrmić 2, Dunbar 29, La. Hrmić 7, M. Berger, Smelser 17

Zadar: Oštrić 1, Jelenković 18, Dujić 6, Vrsaljko 27, Vukorepa 7, Dobric, Budrija, Mandić 15, Domijan, Gardijan

Plamene su nakon hrabre partije i poraza u Šibeniku danas zaigrale još bolje i slavile protiv djevojaka iz drugog velikog košarkaškog centra. Od samog početka domaće su košarkašice bile u vodstvu i nisu ga ispuštale do kraja. Ako izuzmemo indisponiranu Moniku Vojvodić koja protiv svojih Zadranki nije mogla ništa pogoditi, ali je zato odradila vrlo dobru obrambenu rolu, sve je u igri Plamena izgledalo jako dobro. Posebno je raspoložena bila Brittney Dunbar koja je uz odlično razigravanje čitave ekipe bila i najefikasnija s 29 poena i sigurno je prvo ime utakmice. Naravno, povratak Jelene Ivezić daje drugu dimenziju čitavoj ekipi, bez njenog doprinosa teško bi i ovaj put do pobjede jer bi se gostujuća obrana puno lakše fokusirala na ostale djevojke. Najveća se bitka vodila pod obručima, tamo se MC Smelser borila s dvije Ane, Vrsaljko i posebno inspiriranom Mandić koja je bila najbolja od gošći. 

– "Čestitam Požegi na pobjedi, međutim svojim curama na sjajnoj borbi moram skinuti kapu. Do samog početka nismo znali hoće li igrati Ivana Dujić, Lara nam je ozljeđena došla ovdje, imala je velikih problema na poluvremenu. Poštovale su cure dogovor, radile su sve što smo dogovorili ali jednostavno nam ništa nije ušlo, u prvom smo poluvremenu čini mi se imali 0/12 za tri, dok su one pogodile 5/12. Još jednom sve čestitke i mojim igračicama i domaćima na pobjedi – rekao je nakon utakmice trener Zadra Toni Matošić.

– "Bila je to odlična utakmica za nas, odigrali smo stvarno odlično kao ekipa. Puno smo vježbali u posljednje vrijeme i to smo pokazali danas na terenu i u napadačkom i u defanzivnom dijelu. Moja dobra igra nikako ne bi bila moguća bez odlične igre svih mojih suigračica. Vjerujem da možemo nastaviti ovako i dalje i u svakoj sljedećoj utakmici biti sve bolje i bolje. Nadam se da još uvijek možemo izboriti ostanak u Prvoj ligi, sigurno ćemo dati sve od sebe da tako i bude" – rekla nam je fantastična Brittney Dunbar.

– "Izuzetno tvrda i zahtjevna utakmica. Nikako nismo uspjeli slomiti utakmicu iako smo stalno bili u prednosti, nije Zadar slučajno tu gdje je na tablici, stvarno su odlična ekipa. Mi smo konačno imali kompletan kadar, to je značilo da smo mogli rotirati, odraditi neke taktičke stvari i što je najvažnije držati visok ritam. Brittney je odigrala stvarno odličnu utakmicu, najbolju kod nas, a srećom i sve ostale su je odlično pratile. Vrlo je bitno da smo smanjili broj grešaka koji nam je do sada bio jednostavno prevelik. Jelena? O kvaliteti ne treba ni pričati, ali ono što je jednako važno je da ona daje mirnoću svim drugim igračicama, svojim iskustvom i znanjem diže ekipu na razinu više i sada mislim da se imamo pravo nadati da možemo nešto učiniti i dokopati se te devete pozicije" – zadovoljan je i optimističan trener plamena Vladimir Englman.

 

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1631 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 10 Veljača 2019 18:55