Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen na gostovanju kod Murse u Osijeku u 19. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

OSIJEK - Jučer je u Osijeku odigran slavonski košarkaški derbi između Murse i Plamena u kojem su domaće košarkašice stigle do svoje treće prvenstvene pobjede i probudile nekakvu nadu da bi one mogle biti te koje će na kraju u kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu i sljedeće sezone.

Drama i potpuno izjednačena utakmica na kraju je otišla na stranu Murse zahvaljujući odlično raspoloženoj Petri Šimunić koja je tako vjerojatno najviše pomogla svojim sumještankama iz Virja, zahvaljujući iskustvu i mirnoći Davorke Balić u završnici, zahvaljujući rotaciji koju je Nikšić imao, i možda najviše zahvaljujući potpunoj nelogičnosti u igri Plamena u samoj završnici utakmice.

Šimunić je ubacila 20 poena uz 50 % šuta iz igre, da nije rano skupila osobne vjerojatno bi bilo i nešto više. Davorka je u završnici preuzela odgovornost, zabila ključne poene i pokazala da bi bez njene ozljede Mursa sigurno imala još poneko slavlje ove sezone.

Amerikanke Dunbar i Smelser te Lana Hrmić su napadački igrale gotovo same, pa su i tako stigle do egal završnice uz čak i lijepu prednost od 7 poena na dvije i pol minute prije kraja.

A onda ona nelogičnost koju je doista teško shvatiti i objasniti. Monika Vojvodić koja zna imati odlične šuterske dane je u dvije minute nanizala čak 6 promašenih šuteva, uz to je Hrmić promašila dva bacanja i Balić na asistenciju Šimunić donosi prednost i pobjedu Mursi! Nejasno je zašto te požeške lopte nisu išle na raspoloženu Smelser ili ako je već išao vanjski šut na Hrmić.

U svakom slučaju Mursa se izjednačila s Plamenom sa po 3 pobjede, jednu više ima Podravac, jednu manje Brod na Savi. Do kraja su tri kola, a Podravac je gotovo sigurno putnik u kvalifikacije jer mu je za to dovoljna domaća pobjeda protiv BnS-a, Mursu i Plamen u igri uglavnom drži teorija o pobjedama protiv favoriziranih protivnika.

– "Loše smo otvorili utakmicu. Dopustili smo ekipi Požege da se razigra, rastrči, dopustili im par laganih koševa. Uspjeli smo skupiti glave i vratiti se nakon desetak koševa zaostatka što nam u predhodnim utakmicama nije išlo od ruke. Bili smo bolja i borbenija ekipa tokom cijele utakmice i na kraju zasluženo pobijedili. Moram spomenuti da nam je posebno drago što nam se u ovoj utakmici, nakon dužeg izbivanja s parketa, priključila i Davorka Balić koja nam daje potrebnu sigurnost i mirnoću u igri. Nadam se da ćemo u ovom sastavu uspjeti ostvariti još koju pobjedu u posljednja tri kola. Čekaju nas putovanja u Šibenik i Dubrovnik te nam na Jug dolazi ekipa Zadra. Odraditi ćemo maksimalno sve tri utakmice i pokušati izboriti ostanak u ligi "– rekla je nakon utakmice Petra Šimunić.

Požeške košarkašice u 20. kolu dočekuju ŽKK Medveščak (Zagreb). Utakmica se igra u nedjelju, 17. 03. 2019. s početkom u 18,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. 

 

MURSA – PLAMEN 72:70 (19-20, 18-18, 15-11, 20-21)

MURSA : Blair 10, Šola 2, Balić 7, Mihaljević, Šarlija 2, Lovrić 8, Obradović, Vuksanić 6, Batorek 4, Zalin 13, Štrk, Šimunić 20

PLAMEN : Benić, Krajnović, A. Berger, Bašić, Čolić, Bošković, Vojvodić 2, Lea Hrmić, Dunbar 20, Lana Hrmić 20, Berger 3, Smelser 25

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1544 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 13 Ožujak 2019 12:55