Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 01:00

Plamene svladale ŽKK Brionka Pula u 1. kolu Kupa Ružice Meglaj Rimac

POŽEGA - Požeške košarkašice ulovile su pravu formu, nakon prvenstvenih pobjeda nad Zagrebom i Pulom, u subotu su u SD Tomislav Pirc uvjerljivo nadigrale Puležanke i u Kupu Ružice Meglaj Rimac.

 

PLAMEN – BRIONKA PULA 91:76 (29:15, 26:12, 15:21, 21:28)

Košarkašice trenera Vladimira Englmana furiozno su krenule u utakmicu, gošće s najvećeg hrvatskog poluotoka jednostavno nisu mogle pratiti taj ritam duže od 5 minuta kada se krenula stvarati prednost. Amerikanka Princess Davis je bila neuhvatljiva za gostujuću obranu, izludila ih je svojom brzinom i napadački predvodila Požežanke u prvom poluveremenu. Gošće je u igri koliko toliko držala Sara Borič koja je imala sjajnu šutersku večer, ali jednostavno nije mogla sama. Prednost Plamenih je rasla kroz čitavo prvo poluvrijeme, a o sjajnom napadačkom učinku najviše govori čak 55 poena u prvih 20 minuta. U nastavku su domaće povukle ručnu, priliku su dobile i one mlađe pa je poraz Pule na kraju sasvim pristojan.

Najefikasnija na utakmici bila je Sara Borič koja je ubacila 29 poena, čemu je dodala 7 skokova i 4 asistencije. KOd domaćih je bilo više raspoloženih igračica, Davis je zabila 20, Lana Hrmić 18, Warren 16, Đukić 15 a Glomazić 12 poena. Warren nije bila daleko od duble-duble učinka s obzirom da je skupila 8 skokova, a s 5 asista istaknula se Bašić. – Odlično otvaranje utakmice, kvalitetan pristup, agresivnost koju u Puli nismo imali od početka utamice. Šuterski smo bili raspoloženi, dobili nekoliko laganih koševa i to je rezultiralo s 55 koševa u prvom poluvremenu. U drugo poluvrijeme smo krenuli opuštenije za što smo bili i kažnjeni smanjenjem razlike, a an kraju smo dali minutažu svim igračicama pa i ovoj djeci 2006-07 godišta – izjava je Vladimira Englmana, trenera Plamena.

– Vidljivo je da smo odigrali bolje nego prošlu utakmocu protiv Pule. Ovo je treća pobjeda u nizu za nas i veoma nam znači kako bi se ekipa podigla na još veći nivo. Slijedi slobodan vikend što ćemo iskoristiti da treniramo još jače i da ispravimo greške za utakmicu protiv Splita. Čestitam ekipi Pule na fer i korektnoj igri – rekla je ponajbolja igračica domaće ekipe Andrea Glomazić.

– Utakmicu smo izgubili već u prvom poluvremenu gdje smo ušli bez agresivnosti i želje gdje nam je protivnik zabio 55 laganih poena. U drugom poluvremenu smo i kolega Englman i ja izrotirali ekipe, stavili smo bojica mlađe cure pa smo nešto smanjili zaostatak. Bez obzira na to nikako ne mogu biti zadovoljan načinom kako mi igramo obranu – komentirao je Ivan Đukić, trener Brionka Pule.

– Znali smo da će biti teška utakmica, došli smo oslabljeni bez Tee Đikić koja ima ozljedu koljena i Ivane Đukić koja zbog privatnih razloga nije mogla doći na utakmicu. Tako da smo zapravo imali samo šest igračica plus ove mlađe cure. Požega je pokazala da je u ovom trenutku bolja ekipa i čestitamo im na pobjedi, a nama više sreće drugi put – riječi su Sare Borič.

U sljedećoj fazi natjecanja Požežanke čeka dvoboj protiv Trešnjevke.

 

Plamen Požega – Brionka Pula 91:76 (29:15, 26:12, 15:21, 21:28)

Plamen Požega: Davis 20, Benić 0, Banožić 0, Bašić 3, Glomazić 12, Bošković 0, Vojvodić 5, Čolić 0, Đukić 15, La.Hrmić 18, A.Berger 2, Warren 16. Trener: Vladimir Englman

Brionka Pula: Pjevac 6, Perić 2, Bekvalac 0, Borić 29, Franić 2, Barukčić 0, Ramljak 9, Delić 2, Begonja 15, Simović 11. Trener Ivan Đukić

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1259 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 14:17