Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 01:00

Košarkašice ŽKK Plamen Požega uvjerljivo poražene od ŽKK Ragusa (Dubrovnik) u 7. kolu 1. Hrvatske ženske košarkaške lige

POŽEGA - Treći uzastopni poraz upisale su košarkašice Plamena, ovoga puta na svom su parketu pale u dvoboju s prvim favoritom za naslov prvaka, dubrovačkom Ragusom.

Nakon onog teškog poraza u Šibeniku požeške košarkašice predstavile su se u boljem svjetlu protiv najbolje ekipe u državi. Prvo poluvrijeme može se okarakterizirati kao izvrsno, povratkom Lee Hrmić i Elle Đukić postojala je kakva takva rotacija pa je u prvom dijelu to izgledalo vrlo dobro, Dubrovkinje su stalno bile u prednosti, no nisu se uspjevale odvojiti.

U napadu je vukla Ella Đukić, sve su odigrale dobru obranu i limitrale Ragusu na samo 38 poena što je s obzirom na arsenal kojeg oni imaju u svom kadru odličan rezultat. I sami početak drugog dijela bio je dobar, nakon što se Ragusa odmaknula na +18, serijom koševa Plamen dolazi na -11, ali više od toga nije išlo, tada je do izražaja došla širina klupe gošći, Turić je rotirao 9 igračica, a Englman samo 6 i jednostavno je to došlo na naplatu kao i ludi ritam kojim gošće igraju presing i troše protivnika.

Ella Đukić je s 19 poena bila najefikasnija kod Plamena, odigrala je jako dobru utakmicu, najbolju od kada je u požeškom klubu. Dva poena manje ubacila je Jessica Warren koja je i drugi put za redom upisala double double učinak pridodavši koševima i 11 skokova, a Elli je nedostajao još jedan skok za njen double double. Izvrsno je odigrala Lea Hrmić, zabila je 14 poena uz 55% šuta.

Na drugoj strani najbolja je bila Ana Vojtulek. Mlada Požežanka pokazala je samo dio onoga što znamo da može, sjajno tjelesno pripremljena bila je prebrza pod košem, 62% šuta za dva za ukupno 20 poena za 23 odigrane minute. Navijački možemo samo žaliti što ne igra u svom klubu. U sljedećem kolu požeške košarkašice gostuju u Zadru, riječ je o ekipi slične kvalitete kao Plamen, dakle ekipe koju se uz dobru pripremu i dobru partiju može pobijediti i na gostovanju! Zadar je u ovom kolu na svom parketu nadigrao FSV i došao do treće prvenstvene pobjede, dok su Požežanke i dalje na dvije pobjede. 

– Kao prvo čestitam curama iz Raguse na pobjedi! Utakmica za koju smo znali kako će završiti, ali trebali smo odraditi dio koji smo se dogovorili na treningu. Na žalost nismo to danas odradile, dok smo imali snage parirali smo im i bilo je oko desetak razlike za Dubrovnik. Nakon poluvremena dogodila se crna rupa, stali smo, one su nas nadtrčale, pogodile su šuteve, a mi nismo imali snage. Imamo sljedeći tjedan za pripremu za utakmicu u Zadru i nadam se da ćemo iskoristiti to i što bolje odigrati tu gostujuću utakmicu – izjavila je nakon utakmice košarkašica Plamena Laura Bašić.

– Ostvarili smo sedmu pobjedu u nizu. Išle smo na teško gostovanje, očekivale smo tvrdu utakmicu i bile smo spremne na to. Nakon što se prvo poluvrijeme igralo u egalu, na početku treće četvrtine uspjele smo se odlijepiti i pokazati našu stvarnu kvalitetu. Spremali smo se cijeli tjedan, te ispoštovale sve dogovore i privele utakmicu kraju u našu korist. – riječi su Ane Vojtulek, košarkašice Raguse.

 

Plamen Požega – Ragusa 62:94 (15:18, 13:20, 20:30, 14:26)

Plamen Požega: A.Berger -, Benić -, Čolić -, Bašić 1, Glomazić 4, Bošković -, Maričević -, Lea Hrmić 14, Đukić 19, Lana Hrmić (c) 7, M.Berger 0, Warren 17. Trener: Vladimir Englman

Ragusa: Pocrnjić 13, Stojanović 2, Zarač (c) 11, Vojtulek 20, Haklička 6, Beletić 0, Todorić 9, Kalajžić 7, Molnar 16, Janković 10. Trener: Braslav Turić

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1328 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 12:40