Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 01:00

ŽKK Plamen Požega poražen od Šibenika u 15. kolu 1. Hrvatske košarkaške lige

POŽEGA - Košarkašice Plamena priuštile su novo razočaranje svojim gledateljima, na domaćem su parketu doživjele težak poraz od Šibenika koji je na krilima Josipe Silov silovito projurio Zlatnom dolinom i donio nove bore na Englmanovo lice.

Dobro su Požežanke otvorile utakmicu, bile u laganom vodstvu ili u egalu do sredine druge četvrtine kada su gošće iz Draženova grada predvođene reprezentativkom Josipom Silov počele “rafalno” pogađati sve što su uputile po košu, stvorile su jako brzo veliku prednost koju jednostavno nisu mogle ispustit. U drugom dijelu je to bilo pravo mrcvarenje, gošće su se poigravale kako su htjele, a Plamene nisu imale odgovora na ništa, tek su u posljednjoj četvrtini koliko toliko odigrale obranu i spriječile pravo poniženje.

Forma Plamena je zaista loša, porazi, i to uvjerljivi se nižu iz kola u kolo pa čak i u ovakvim situacijama kada je čitava ekipa na okupu, kada nema izostanaka i trener na raspolaganju ima punu rotaciju. Ozljeda Jessice Warren je sigurno poremetila dosta toga, ali je dojam da bi i s njom na parketu slično završilo. Kao problem požeških košarkašica nameće se činjenica da iz utakmice u utakmicu igraju drugačiju košarku, previše je tu pokušaja prilagodbe protivniku umjesto da se pokuša uspostaviti nekakav vlastiti stil igre koji bi se onda eventualno dijelom prilagođavao. Previše lutanja, previše loše pojedinačne forme i situacija na ljestvici ne izgleda baš ugodno. Nije sve izgubljeno s dvije pobjede koje se čine realnima ulovit će se barem to osmo mjesto i izbjeći kvalifikacije za ostanak. Ako se išta može izdvojiti kao pozitivno u lošoj utakmici onda su to dvije Andreje, Glomazić i Marić. Potonja je ponovno ostvarila double double, 17 poena i isto toliko skokova. Mlada Crnogorka Glomazić iako i dalje ima određene “dječje bolesti” i nekakve greške koje se ne bi smjele događati, definitivno jedina pokazuje nekakav napredak u igri iz kola u kolo.

 - Danas smo dobro otvorili utakmicu, odigrali smo odlično prvu četvrtinu i dio druge četvrtine, onda smo jednostavno pali. Znači do 34:34 smo se držali nakon toga su nam napravili seriju koju mi više nismo jednostavno mogli okrenuti, nije bilo ni daha, snage da napravimo bilo kakav preokret. Definitivno je problem ono što konstantno ponavljam, a to je da ključan broj sati treninga i jednostavno ne možemo držati visoki ritam utakmice i to nam je problem definitvno cijele sezone – riječi su trenera Plamena Vladimira Englmana.

– Pobjedili smo utakmicu puno lakše nego smo očekivali, imali smo dug put, igrali smo bez prvog centra Chiabov i Mije Vukšić tako da nismo znali što možemo očekivati. Požega ima snažne igračice u reketu,međutim na vanjskim pozicijama smo bili puno brži. U prvom poluvremenu nas je odlično služio šut za tri, jednostavno smo se nametnuli i u zadnjih 5 minuta praktično stvorili 16 poena prednosti i praktično riješili utakmicu i u nastavku to mirno sačuvali. Agresivnom igrom smo iskoristil što domaća ekipa osim Laure Bašić na poziciji playa nema igrača, a i ona je nešto bila ozljeđena, a uspjeli smo se i dobro obraniti u reketu pa je sve ispalo iskreno i bolje nego što smo očekivali – rekao je trener Šibenika Stipe Bralić.

 - Dobro smo otvorile utakmicu, rezultat je koliko toliko bio na našoj strani. Međutim u drugom poluvremenu njihov kvalitet je više došao do izražaja, što je dovelo do pozitivnog rezultata za iste. Pokušavali smo da se vratimo u igru, ali par vezanih greška u dodavanju i njihovi laki poeni su doveli do konačne razlike. Čestitam ekipi Šibenika na dobroj utakmici – izjavila je Andrea Glomazić nakon utakmice.

- Jedna jako teška utakmica, došli smo bez našeg najboljeg šutera Mije Vukšić. Znali smo da nas čeka težak posao jer je Požega uvijek neugodna na svom terenu, imaju jake centre i odlične i iskusne šutere, prije svega sestre Hrmić. Mogu samo čestitati svojim suigračivama na pobjedi i odličnoj igri, a Požežankama na fer i korektnoj igri – riječi su Josipe Silov.

 

PLAMEN – ŠIBENIK 63:91 (23:23, 13:29, 13:22, 14:17)

Plamen: Vojvodić 2, Marić 17, Đukić 8, Lana Hrmić 14, Warren 4, A. Berger, Županić, Maričević, Bašić, Glomazić 16, Lea Hrmić 2, M. Berger

Šibenik: Puljić 17, Cigić 14, Šarić 4, Džafić 12, Silov 27, Obratov 10, Ćuklin 1, Skrozić, Čaleta, Tomičić 6, Barišić

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1146 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 02 Ožujak 2020 10:47