Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 01:00

Održan 18. Memorijalni kuglački turnir "„A. Obradović & D. Jaroš“

POŽEGA - U subotu 04. ožujka pod pokroviteljstvom Grada Požege na Gradskoj kuglani Požega održan je 18. memorijalni kuglački turnir „A. Obradović & D. Jaroš“ koji je ujedno i 6. završno kolo 1. Hrvatske kuglačke lige za slijepe i slabovidne.

Na turniru se natjecalo 6 kuglačkih ekipa, te kuglači pojedinačno u kategorijama B1 slijepi, B2 i B3 slabovidni. Prvo mjesto osvojila je ŠKS Rijeka, 2. mjesto ŠKS Zagreb, 3.mjesto „Svjetlost“ Osijek,  4.mjesto ŠUS „Zlatna dolina“ Požega. Peti su bili kuglači iz Sl. Broda, a posljednje mjesto zauzeli su kuglači „Podravine“ iz Koprivnice.

U pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji B1 slijepi muški najbolji je bio Stjepan Đunđek iz Zagreba, a u ženskoj Petra Deša također iz Zagreba. U kategoriji B2 muški najbolji je bio Vilijam Jelušić iz Rijeke, a u ženskoj konkurenciji Željka Peška („Zlatna dolina“ Požega).

U kategoriji B3 muški najbolji je bio Vedran Dumenčić iz Rijeke, a od ženskih Dragica Jurčević iz Osijeka.

Završna tablica 1HKL za slijepe i slabovidne izgleda ovako: 1. ŠKS Zagreb, 2. ŠKS Rijeka,3. ŠKS Svjetlost Osijek, 4. ŠUS „Podravina“ Koprivnica, 5. ŠUS „Zlatna dolina“ Požega, 6. ŠRUS Slavonski Brod.

Na kraju turnira –završnog kola HKL za slijepe i slabovidne, voditeljica lige i izbornica reprezentacije Hrvatskog športskog saveza slijepih i slabovidnih Ruža Markešić podijelila je pehare i medalje ekipama i pojedincima.

Medalje za natjecatelje i prigodne poklone za sve sudionike 18. memorijalnog kuglačkog turnira „A Obradović & D. Jaroš“ osigurali su obitelj Obradović i Zlatarna Glasnović. 

Pročitano 2285 puta