Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Travanj 2019 02:00

Kuglači Novih nada osvojili Kuglački turnir povodom Dana Požeško - slavonske županije

POŽEGA  -U suradnji Gradskog kuglačkog saveza Požega i Županije Požeško – slavonske na Gradskoj kuglani u Požegi, odigran je Kuglački turnir povodom Dana Požeško – slavonske županije.

Nastupilo 16 ekipa, a po prvi puta na nekom od turnira uključene su sve udruge koje koriste gradsku kuglanu, na što u Gradskom kuglački savezu Požega posebno ponosni. Priključili su se i kuglači ekipe Slavonski Banovac iz Pakraca pa su tako još više učvrščene sportske i prijateljske veze unutar županije. Samo natjecanje je proteklo u sportskom druženju i navijanju. Kuglači su bodrili jedni druge jer konačni plasman je bio najmanje važan, navijali su da svakome padne čunj više i da se ostvari što bolji rezultat jer su kuglačli takvi sportaši.

Igralo se na kako kuglači vole reći „jednu stazu“ 15 hitaca u pune + 15 u čišćenje. Ekipu su sačinjavala 4 igrača, a u takvom sustavu najbolje su se snašli i odigrali kuglači Kuglačkog kluba „Nove nade“ i s ukupno 534 oborena čunja zasluženo osvojili 1. mjesto. KK „Croatia“ iz Mihaljevaca iznenadila je mnogo učesnika i gledatelja turnira. Odigrali su vrlo solidno i s 514 čunjeva osvojili „srebro“.

Za 3. mjesto borba se odvijala do posljednjeg hitca. Dvije ekipe su imale isti broj srušenih čunjeva, 506, ali zahvaljujući manjem broju promašaja kuglači KK „Požega“ osvojili su „broncu“ ispred KK „PPK Kutjevo“, koje se ovaj puta moralo zadovoljiti „drvenom“ medaljom.

Gosti iz Pakraca završili su na 5. mjestu, a slijede ekipe:  Hrast, Elpidio, Zlatni lug, Obrtnik, Elektra, HVIDR-a, INA – Požega, Udruga gluhih i nagluhih osoba Požeško – slavonske županije, Obrtnik – mladi, na koje su požeški kuglači posebno ponosni jer brane boje našeg Grada i na državnim i regionalnim natjecanjima, a također su jako ponosni i na naše dame iz Ženskog kuglačkog kluba „Vallis aurea“ koje neumorno treniraju i učestvuju na svim događanjima na kuglani. Ništa manje važna nije bila niti ekipa Saveza slijepih i slabovidnih osoba, koja je odigrala ovaj turnir prema njihovim propozicijama igrajuči 30 hitaca u pune.

Dodjelu pokala za najbolje je uručio župan Požeško – slavonski Alojz Tomašević, koji se s nekoliko prigodnih riječi obratio pobjednicima i učesnicima turnira. Posebno je zahvalio organizatoru, Gradskom kuglačkom savezu Požega na čelu s predsjednikom Miroslavom Crnjcem i svima koji su dali svoj doprinos u organizaciji turnira. Svim učesnicima se zahvalio na odazivu izrazivši nadu da će ovaj turnir postati tradicionalan te ja na kraju obećao kako će Požeško – slavonska županija i dalje biti suorganizator i pokrovitelj ovog lijepog turnira.

Pročitano 1536 puta