Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 02:00

Kuglači Novih nada pobijedili Obrtnik Torbar (Zagreb) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Hrvatske u kojem će ugostiti KK Zaprešić, europskog i svjetskog prvaka

POŽEGA - Kuglači požeških Novih nada u subotu, 13. 04. 2019. su na Gradskoj kuglani u Požegi odigrali jednu od najvećih kuglačkih utakmica u povijesti svog kluba i kuglanja u Požeštini. Odličnim igrama i osvajanjem Kupa Slavonije i Baranje napravili su korak dalje prošli su u četvrtfinale kupa Republike Hrvatske što nije pošlo za rukom niti jednom požeškom klubu.

Pred punim tribinama Gradske kuglane deklasirali su zagrebački Obrtnik Torbar sa uvjerljivih 7:1. Kuglači Nada otvorili su utakmicu svojim najjačim parom Zovko 620 te Čakalić sa 587 oborenih čunjeva i odmah prvoligašima dali do znanja da do pobjede neće lako jer su poveli 2:0 i imali 127 čunjeva prednosti.

U drugom paru solidnom igrom Komušanac i Lovrić uzimaju još jedan poen tako da u posljednjem bloku iskusni Turkalj u kombinaciji sa Šakotom i Matijevićem rutinski privode utakmicu kraju sa 3385 oborenih čunjeva. Tako su Nova nade mogle proslaviti povijesni uspjeh požeškog kuglanja.

- "Plasmanom među osam najboljih ekipa u državi zasigurno prezentiramo požeško kuglanje na najbolji način. U četvrtfinalu smo dobili aktualnog europskog i svjetskog prvaka KK Zaprešić. Utakmica će se igrati u nedjelju, 02. 06. 2019. na Gradskoj kuglani u Požegi. Napunit ćemo tribine požeške kuglane i pokazati da smo uz bok najboljim hrvatskim ekipama. Dobro smo posloženi i igramo u visokom ritmu a ovaj susret će biti čast i jedno veliko iskušenje za moju ekipu iako nismo očekivali odmah ovako jaku ekipu u kojoj trenutno igraju četvorica ponajboljih svjetskih igrača. Bit će ovo prilika svim ljubiteljima kuglanja da mogu ovakav kuglački spektakl vidjeti na našoj gradskoj ljepotici te vjerujemo da će biti pretijesna tribina."- izjavio je trener najboljeg požeškog kluba Darko Zovko.

Pročitano 1515 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 15 Travanj 2019 13:54