Subota, 28 Studeni 2015 01:00

Odigrane dvije utakmice 1. kola 1. ŽMNL

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrane su danas dvije utakmice 1. kola 1. Županijske malonometne lige.

Novu sezonu odličnom utakmicom otvorile su ekipe Jeronima (Kutjevo) i Vladorene (Požega). U susretu punom dobrih poteza, prilika, pogodaka i rezultatskih preokreta na kraju je završilo podjelom bodova.

Poveli su Požežani pogotkom Josipa Jurišića u 10. minuti. Izjednačio je Jurica Kljajić dvije minute poslije na asistenciju Josipa Budimira koji je postigao i pogodak za vodstvo Kutjevčana u 28. minuti. Dvije minute poslije Jurišić svojim drugim pogotkom vraća stvari na početak.

U 32. minuti Jeronim ponovno vodi, a strijelac je opet Kljajić.  Izjednačenje Vladoreni donosi Marko Grbeš pogotkom za 3:3 u 34. minuti. 

U posljednjoj, 40. minuti Alen Solina postiže pogodak za vodstvo Vladorene od 4:3 na asistenciju Grbeša nakon dobro izvedenog kontranapada. 

Kutjevčani su došli do boda dvije sekunde prije kraja kada je iza kaznenog udarca sa 10 metara pogodak za 4:4 postigao mladi Andrej Egner. 

Iako su do sva tri boda mogli i jedni i  drugi podjela bodova je najrealniji odnos snaga u ovoj utakmici. 

U drugoj utakmici Alabama (Brestovac) je rezultatom 4:1 dobila Coloremajl (Požega).

Alabama je povela u 18. minuti pogotkom Mateja Peharde iz kaznenog udarca sa 10 metara. Izjednačio je Antonio Šilhan u 23. minuti sjajnim udacem sa desetak metara. 

Već minutu kasnije iskusni Miroslav Papak nakon dobre akcije donosi novo vodstvo Alabami. Prednost je na 3:1 u 31. minuti povećao Matej Peharda svojim drugim pogotkom nakon asistencije Ive Papka. Pogotkom za 4:1 pobjedu Alabame potvrdio je Mato Marčetić u 39. minuti. 

Prije obje utakmice bila je minuta šutnje za dvojicu malonogometaša koji su tragično nastradali od kraja prošle sezone, Marija Šarčevića - Makija (MNK Požega) i Tomislava Šedevija - Šedu (MNK Zarilac / MNK Birtijca).

Sutra se u SD Tomislav Pirc igraju preostale dvije utamice 1. kola 1. ŽMNL. U 13,30 se sastaju Požega - Pleternica, a od 14,20 sati Elektro dom (Požega) - Grabarje. 

 Utakmice 1. kola 2. ŽMNL igraju se sutra u Sportskoj dvorani Osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici. Sastaju se Birtijca (Šumanovci) - Bonita (Požega) (16,00), Skenderovci - Zarilac (16,50), Plamen (Požega) - Brestovac (17,40) i Internacional (Kutjevo) - Javni prijevoz Legac (Požega) (18,30).

Pročitano 2351 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 28 Studeni 2015 17:47