Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 01:00

Alabama osvojila i Županijski malonogometni kup, Elektro dom ispao u polufinalu

POŽEGA- U finalnoj utakmici Županijskog malonogometnog kupa sastale su se momčadi dva prvaka županijskih fustal liga, Alabame i Birtijce.

Prije početka utakmice uručeni su pehari najboljim strijelcima u obje lige. Najbolji strijelac 1. ŽMNL je Stjepan Adžić (MNK Elektro dom Požega) sa 10 pogodaka dok je najbolji strijelac 2. ŽMNL Dario Majetić (MNK Biritjca Šumanovci) sa 15 pogodaka. Trofeje je u ime Nogometnog saveza Požeško – slavonske županije uručio povjerenik za mali nogomet Jurica Bešlić.

U zanimljivoj utakmici na kraju su zasluženo slavili prvaci 1. ŽMNL igrači MNK Alabame (Brestovac) rezultatom 4:0 protiv prvaka 2. ŽMNL igrača MNK Birtijca (Šumanovci).

Alabama je povela tek u 15. minuti pogotkom iskusnog Ive Papka nakon dobre akcija prilikom izvođenja kornera. Do tada je bilo prilika s obje strane ali su se istakli vratari Marko Ferić i Ivan Majetić. U 17. minuti Tomislav Banožić je povećao vodstvo Alabame na 2:0 i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom dijelu igrači Birtijce su krenuli na sve ili ništa, stvarali prilike ali lopta nije htjela u gol.

U drugoj minuti nastavka Darko Marić je povećao na 3:0, a kada je sedam minuta prije kraja Sebastijan Kalnak uspješno završio jedan kontranapad Alabame i zabio za 4:0 utakmica je bila odlučena.

Odličnu utakmicu na vratima Alabame odigrao je njihov kapetan i voditelj Marko Ferić koji je imao nekoliko sjajnih intervencija i uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom čitavih 40 minuta finalne utakmice. 

Momčad Birtijce na ovoj utakmici je pratio velik broj navijača ali na kraju nitko nije bio nezadovoljan jer je ekipa iz Šumanovaca imala sjajnu sezonu. Osim prvog mjesta u 2. ŽMNL i plasmana u 1. ŽMNL uzeli su i pehar za 2. mjesto u kupu.

Pehare je finalistima uručio Jurica Bešlić, povjerenik za mali nogomet NS PSŽ.

Birtijca je u polufinalu bila slobodna dok je Alabama s uvjerljivih 7:2 svladala MNK Elektro dom (Požega). Pogotke za Alabamu postigli su Benjamin Banožić (3), Tomislav Banožić (2), Miroslav Papak i Darko Marić. Strijelci za Elektro dom bili su Davor Žunić i Luka Rotim.

 

Finale Županijskog malonogometnog kupa za sezonu 2015./2016. :

MNK ALABAMA – MNK BIRTIJCA 4:0 (2:0)

POŽEGA, SD Tomislav Pirc, gledatelja 50, suci : Slaven Stojanović i Dario Brkić, delegat : Jurica Bešlić

STRIJELCI : 1:0 I. Papak (15), 2:0 T. Banožić (17), 3:0 Marić (22), 4:0 Kalnak (33)

ALABAMA – Marko Ferić, Ivo Papak, Darko Marić, Benjamin Banožić, Tomislav Banožić, Sebastijan Kalnak

BIRTIJCA – Ivan Majetić, Mario Kamenčak, Mirko Blašković, Milan Adžić, Siniša Čelić, Dubravko Soldo, Tomislav Leopoldović, Dario Majetić, Dalibor Vukas, Luka Banić, Ivan Uvalić

Pročitano 2375 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 07:25