Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 27 Listopad 2016 02:00

Održan plenum županijskih malonogometnih klubova

POŽEGA - U prostorijama Gradskog šahovskog kluba Požega jučer je održan plenum klubova 1. i 2. Županijske malonogometne lige na koji su se odazvali predstavnici 15 od 17 aktivnih županijskih malonogometnih klubova dok su preostala dva opravdala svoj izostanak. 

Na sastanku s klubovima ispred Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije nazočni su bili tajnik Marijan Rudež i povjerenik za mali nogomet Jurica Bešlić. Klubovi su upoznati s Propozicijama natjecanja 1. i 2. ŽMNL te je dogovoreno da prvenstvo u obje lige krene u nedjelju, 20. studenog 2016. odnosno tjedan dana nakon završetka prvog dijela sezone u 1. Županijskoj nogometnoj ligi. Pauza u prvenstu bit će od 17. prosinca od 07. siječnja radi održavanja Božićnih malonogometnih turnira u Pleternici i Požegi. Natjecateljski brojevi nisu izvlačeni već su određeni na temelju prošlogodišnjeg plasmana i datuma registracije novih klubova u Nogometnom savezu Požeško-slavonske županije. 

U natjecateljskoj sezoni 2016./2017. u 1. Županijskoj malonogometnoj ligi natjecat će se 9 klubova. To su Alabama (Brestovac), Pleternica, Grabarje, Požega, Elektro dom (Požega), Coloremajl (Požega), Kutjevo, Birtijca (Šumanovci) i Skenderovci. Prvenstvo će se igrati jednokružno, svatko sa svakim. Odigrat će se ukupno 9 kola, svaki klub će odigrati 8 utakmica, a jedno kolo će biti slobodan. U 1. kolu sastaju se Pleternica - Skenderovci, Grabarje - Birtijca, Požega - Kutjevo i Elektro dom - Coloremajl. U 1. kolu slobodni su igrači Alabame koji brane naslov prvaka. 

U 2. Županijskoj malonogometnoj ligi sudjelovat će 8 klubova. To su Vladorena (Požega), Internacional (Kutjevo), Plamen (Požega), Javni prijevoz Legac (Požega), Zarilac, Legacy (Pavlovci), Autodijelovi Tokić (Požega) i Jakšić. Prvenstvo se igra jednokružno, svatko sa svakim. Na taj način odigrat će se 7 kola. U 1. kolu sastaju se Vladorena - Jakšić, Internacional - Autodijelovi Tokić, Plamen - Legacy i Javni prijevoz Legac - Zarilac. 

U odnosu na prošlu godinu od igranja su odustali članovi 2. ŽMNL Bonita (Požega) i Brestovac, a u natjecanje su se uključila tri novoosnovana kluba MNK Legacy (Pavlovci), MNK Autodijelovi Tokić (Požega) i MNK Jakšić.

Utakmice 1. ŽMNL igrat će se većinom u Sportskoj dvorani "Tomislav Pirc" u Požegi, a susreti 2. ŽMNL pretežno u Sportskoj dvorani Osnovne škole Fra Kaje Adžića u Pleternici.

Natjecanje u Županijskom malonogometnom kupu nije obvezno i organizirat će se na temelju prijave klubova. Službena malonogometna sezona završit će do 01. ožujka 2017. godine.

Pročitano 2704 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 27 Listopad 2016 14:22