Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Siječanj 2018 01:00

Humanitarna malonogometna utakmica Caffe bar Sportivo - Futsal Dinamo odigrat će se u subotu, 20. 01. 2018. s početkom u 17,00 sati

POŽEGA – U subotu, 20. siječnja 2018. s početkom u 17,00 sati u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc će se odigrati humanitarna malonogometna utakmica između Caffe bara Sportivo i Futsal Dinama, člana 1. Hrvatske malonogometne lige. 

Ekipa Caffe bara Sportivo bit će sastavljena od selekcije najboljih igrača 1. i 2. Županijske malonogometne lige Požeško – slavonske koje će izabrati i voditi Dejan Marić dugogodišnji vratar i voditelj MNK Bonita (Požega) koja je dugi niz godina uspješno nastupala u 2. HMNL – Istok.

Futsal Dinamo je nakon prvog dijela prvenstva 1. HMNL i 11. odigranih kola na 1. mjestu sa 30 bodova odnosno dva boda više od drugoplasiranog Split Tommya. Trener je legenda hrvatskog futsala Mićo Martić, bivši reprezentativac i izbornik reprezentacije Hrvatske, a igraju poznata hrvatska futsal imena Matija Đulvat, Matija Capar, Vedran Matošević, Davor Kanjuh i drugi. Većina igrača Futsal Dinama nastupala je za ekipu "MNK Cvjetno Polikliniku Milojević" koja je prije 2 tjedna osvojila najpoznatiji, najkvalitetniji i najmasovniji hrvatski malonogometni turnir zagrebačku "Kutiju šibica". 

Utakmicu organizira Požeški športski savez za pomoć osmogodišnjoj djevojčici Katarini Drakulić koja boluje od cerebralne paralize i od rođenja je u kolicima. Liječila se u raznim bolnicama a posebne terapije je imala ove jeseni u Poliklinici Glavić u Zagrebu i Dubrovniku. Takve terapije obavljaju se samo još u Njemačkoj i Švicarskoj, a davale su joj izglede da postepeno ustane iz kolica i samostalno hoda. To se i dogodilo nakon sedam tjedana terapija a Katarina se u slobodne dane ( terapije su se obavljale pet dana u tjednu) čak vratila i u školu kako ne bi zaostala za svojim vršnjacima. Katarinine terapije ne plaća HZZO, jer Poliklinika s njima nema sklopljen ugovor, pa obitelj Drakulić sama mora osigurati velika financijska sredstva jer tjedna terapija stoji oko 10 000 kuna i to bez troškova boravka, hrane i prijevoza. Do sada su im donacijama pomogli mnogi pojedinci i firme. Broj računa u Podravskoj banci na koji se mogu uplatiti donacije za pomoć Katarini je HR0523860023100754269. Katarina je inače kćer Zorana Drakulića, predsjednika i voditelja MNK Zarilac. 

Cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna, a u pretprodaji će se početkom idućeg tjedna moći nabaviti u nekoliko ugostiteljskih objekata u Požegi i u Pleternici. Tako će svatko kupnjom jedne ili većeg broja ulaznica moći pomoći Katarini i obitelji Drakulić bez obzira da li će moći doći na samu utakmicu. 

Futsal Dinamo je jesenas je u Slavoniji već odigrao sličnu humanitarnu utakmicu kada je 29. rujna gostovao u Donjem Miholjcu i protiv prvoligaša Osijek Kelmea odigrao susret u sklopu akcije „Hodaj Martina“ za pomoć 24- godišnjoj Martini Kolesarić koja ide na iste terapije kao i Katarina Drakulić. Dan poslije zagrebački prvoligaš u Valpovu je uveličao proslavu 20 godina MNK Mala Mljekara, člana 2. HMNL – Istok koji se također uključio u akciju za Martinu.

Tako će nakon 12 godina ponovno u Požegi gostovati jedan hrvatski malonogometni prvoligaš. Tadašnja MNK Bijela kuća Požega, član 2. HMNL – Istok koja je u sezoni 2005./2006. igrala i kvalifikacije za 1. HMNL je u prijateljskom humanitarnom ogledu odigranom u proljeće 2006. godine u požeškom Grabriku ugostila najtrofejniji hrvatski malonogometni klub MNK „Brodosplit“ (današnji Split Tommy) u čijim redovima je tada igralo desetak hrvatskih malonogometnih reprezentativaca te Robert Jarni, proslavljeni hrvatski nogometni i malonogometni reprezentativac. Utakmica je završila rezultatom 4:9 za goste koji su u toj sezoni bili prvaci Hrvatske. Nekoliko dana ranije Bijela kuća je u požeškom Grabriku u četvrtfinalu Hrvatskog malonogometnog kupa igrala protiv MNK Promet Orkan (Zagreb) koji je sezonu prije bio prvak Hrvatske (2004./2005). Utakmica je završila rezultatom 5:8 za goste.

Ljubitelji malog nogometa u Požeštini će tako nakon završetka tradicionalnog 27. Božićnog malonogometnog turnira „Požega 2017“ gostovanjem Futsal Dinama moći uživati u još jednom kvalitetnom malonogometnom događaju.

Pročitano 2213 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Siječanj 2018 10:01