Utorak, 23 Listopad 2018 02:00

MNK Autodijelovi Tokić odigrali neodlučeno, 2:2 protiv Vinkovaca u 2. kolu 2. Hrvatske malonogometne lige - Istok

POŽEGA - Nakon puno godina drugoligaški futsal se vratio u Požegu. Županija koja ima najbolje natjecanje na svom području s čak 17 klubova podjeljenih u dvije lige, nakon 11 godina ponovno ima svog predstavnika u 2. HMNL Istok. Posljednja ekipa koja je igrala u ovom natjecanju bio je Puni krug (Požega) koji je u toj posljednjoj sezoni 2006/07 završio na drugom mjestu. Prvi gost u ovoj sezoni u kojoj Požeštinu predstavlja ekipa Autodijelova Tokić bila je odlična ekipa MNK Vinkovaca, aktualni prvak ovog natjecanja.

Požeška publika koje nažalost nije bilo puno, imala je priliku uživati u odlično futsal partiji. Gosti iz Vinkovaca koji su isto imali podršku s tribina iskoristili su početnu nervozu Tokića i preko kapetana Haluške rano stigli do prednosti. Nakon nekoliko sjajnih prilika na obje strane gdje su i Klasić i Jelinić bravuroznim intervencijama spašavali svoje mreže, u 15. minuti Brnčić koristi sjajnu asistenciju Marka Banožića i vraća stvari na početak. U posljednjoj minuti prvog poluvremena gosti iz Vinkovaca ponovno dolaze do prednosti nakon lijepe akcije koju je golom okrunio Marko Ljaljić. 

U nastavku je domaća ekipa preuzela više rizika, krenula po izjednačenje i nakon sijaseta propuštenih prilika konačno u 31. minuti dolazi do poravnanja preko Luke Rotima. I nakon toga je bilo vrlo zanimljivo pred oba gola. Bez dileme se može reći da epitet igrača utakmice dijele Siniša Klasić i Dominik Jelinić.

Osim sjajnog nogometa, lijepe atmosfere na tribinama valja istaknuti i rijetko viđeno korektno ponašanje obje momčadi. I jedni i drugi su u više navrata vraćali loptu protivnicima kada su suci pogriješili i nisu dobro vidjeli od koga je završila u autu ili korneru, zaista za svaku pohvalu. Sudaca gotovo da nije ni trebalo biti na utakmici, a umalo da na nju i nisu došli, kasnili su dobrih pola sata pa samim tim i čitava utakmica, ali to nije donijelo nervozu među igrače koji su pružili prekrasnu partiju. Šteta da netko od požeških škola nogometa nije doveo svoju djecu na ovu utakmicu jer bi im mogli pokazati kako izgleda sportsko ponašanje od prve do posljednje sekunde, i upravo je to najveći razlog zašto su i jedni i drugi zaslužili, ne jedan, nego sva tri boda!

 

(Sportalo.hr)

Pročitano 1913 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 23 Listopad 2018 14:34