Utorak, 11 Prosinac 2018 01:00

Autodijelovi Tokić nakon penala poraženi od Aurelie (Vinkovci) u 2. kolu Malonogometnog kupa Regije Istok

POŽEGA - U nedjelju, 09. 12. 2018. požeški ljubitelji futsala ponovno su mogli uživati. U kup susretu u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc stigla je jedna od najboljih slavonskih malonogometnih ekipa, vinkovačka Aurelia i zajedno s domaćim Autodijelovima Tokić odigrala odličnu utakmicu.

Gosti su vrlo rano poveli preko Plavšića, a s obzirom na brojne izostanke kod domaćina činilo se da će to značiti i laku pobjedu Vinkovčana. Tako je izgledalo i na terenu, domaćin se grčevito branio, a gosti redali akciju za akcijom i bili vrlo opasni po domaći gol. Nakon sijaseta promašenih prigoda u 13. minuti je Aurelia stigla do 2:0 još jednim golom odličnog Plavšića.

Da se tada provela anketa na tribinama teško da bi itko bio optimist što se tiče domaće momčadi. Ipak, u 19. minuti Žuljević je uspio smanjiti na 1:2 udarcem sa 12-13 metara. Kako su gosti imali u tom trenutku 5 faulova, postojala je šansa da se Tokići potpuno vrate, no Vinkovčani su iskusno priveli poluvrijeme kraju.

Ponovno najbolje moguće otvaranje za Aureliu, u prvoj minuti nastavka Ivan Bukna zabija za 1:3, a samo nekoliko minuta nakon toga ozljedio se Žuljević čime su domaći ostali dodatno hendikepirani. Navalio je gost svim silama, pokušavali su i stvarali puno prilika ali je na golu Tokića briljirao Siniša Klasić. Imao je nekoliko sjajnih intervencija, ali i nekoliko koje spadaju u rubriku vjerovali ili ne. Kada je vratar tako raspoložen uvijek se ponudi prilika, u 30. minuti Rotim pogađa i vraća domaće u igru.

Nakon tog gola Tokići su konačno počeli nešto igrati, postali su opasni i dobro prijetili Martinoviću koji je isto skupio nekoliko lijepih intervencija. U samoj završnici malo nogometne čarolije Luke Rotima. Prošao je trojicu gostujućih igrača, izašao sam pred golmana i mirno pogodio za potpuni povratak Tokića minutu prije kraja.

Tih 70ak sekundi Aurelia je pokušala napasti, Klasić je skupio još jednu izvrsnu obranu i donio svojoj ekipi priliku iz penala. U raspucavanju se činilo da domaći imaju šansu nakon što je Aurelia zapucala prvi penal, a Tokići svoj iskoristili, ali ovoga puta preokret rade gosti, Martinović je obranio preostala dva šesterca, njegovi suigrači dva puta pogodili i Vinkovčani idu dalje.

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 1611 puta Poslijednja izmjena dana Utorak, 11 Prosinac 2018 12:30