Nedjelja, 30 Prosinac 2018 01:00

Nakon 9. natjecateljskih dana poznate ekipe koje su se plasirale u drugi krug 28. BMNT "Požega 2018"

POŽEGA - Nakon devetog natjecateljskog dana 28. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2018" poznati su svi parovi osmine finala. Posljednjeg dana po skupinama odigrano je ukupno 10 susreta, 4 u veteranskoj i 6 u seniorskoj kategoriji. Do 2012. godine 30. 12. se igralo finale u seniorskoj kategoriji, a o od te godine se već sedam godina turnir igra u terminu od 20. 12. - 06. 01. Dvorana je večeras ipak bila ispunjena kao da je finalna večer jer su sve utakmice odlučivale ili o prolasku u drugi krug ili o pobjedniku skupine odnosno tko će u osminu finala sa prvog odnosno drugog mjesta u skupini. 

U prvom susretu devetog dana 28. BMNT Požega 2018. branitelj naslova Rubikon, koji je dan ranije osvojio turnir u Lipiku, odigrao je protiv CB Leona Vinarija Kitanović utakmicu koja mu nije puno značila s obzirom da je ranije osigurao prolaz skupine. Prvo poluvrijeme proteklo je u velikoj dominaciji Rubikona, no što nevjerojatni promašaji što nevjerojatne obrane vratara Tomislava Blaževića sačuvali su mrežu CB Leone netaknutom nakon prvih 15 minuta. Na početku nastavka i CB Leona je u nekoliko navrata dobro zaprijetila, ali ipak Rubikon dolazi do prednosti, najprije je pogodio Matej Ivanović, a ubrzo pobjedu potvrđuje Tomislav Marijanović. 30ak sekundi prije kraja počasni pogodak za CB Leonu koja se tako oprostila od ovogodišnjeg izdanja Božićnog turnira postigao je Mateo Janjić. Rubikon iz skupine I. prolazi kao pobjednik s maksimalnih 9 bodova, a drugoplasirano je Kutjevo koje je osvojilo 6 bodova. 

U susretu skupine 4.  Očna optika Abrić igrala je protiv mlade ekipe Elite Academy iz Pakraca, a Abrići su je otvorili na najbolji mogući način, već u prvoj minuti Marko Grbeš im je donio početnu prednost. Dvije minute prije poluvremena Ivan Jakešević podebljao je prednost Očne optike Abrić, a to je bio i rezultat na odmoru. U drugom dijelu Elite Academy nije uspjela smanjiti ili izjednačiti pa su Abrići došli do točno onakve pobjede kakva im je trebala da osiguraju prolaz u drugi krug. Elite Academy je ostala u igri za prolaz, njima trebaju tri boda u posljednjem susretu protiv Wiener osiguranja da bi zatvorili krug tri ekipe u kojem bi oni bili prvi, Abrići drugi, a Darmopil instalacije trećeplasirana ekipa skupine. 

Sljedeći susret igrali su CB Samson i CB Baza u skupini 7, a ovaj dvoboj je odlučivao o pobjedniku skupine pošto su obje ekipe pošto su obje ekipe iz prva dva susreta donijele po 6 bodova. U 6. minuti Tomislav Baltić je donio prednost Samsonu i tako okrunio bolju igru svoje ekipe, ali samo minutu nakon toga Baza poravnava prekrasnim pogotkom Ronalda Hodaka. Sjajnu predstavu novim golom za Samson odmah u sljedećem napadu golom petom zaokružuje Mario Pavelić, a nekoliko trenutaka nakon toga novo poravnanje, strijelac je ovoga puta Marko Karačić. I treći put u vodstvu je Samson, prekrasnu akciju Mile Pavelić i Tomislav Baltić okrunili su pogotkom potonjeg, njegovim drugim u ovom susretu, a nakon toga Cafe bar Samson kvari ritam utakmice i preko Krešimira Plešića dolazi do dva pogotka prednosti. Isti igrač minutu prije kraja donosi Samsonu veliku prednost 5:2, a 5 sekundi prije kraja drugi pogodak na utakmici postiže i Mario Pavelić pa na odmor njegova momčad odlazi s četiri pogotka prednosti. I nastavak kreće u raspucanom ritmu, niti 30 sekundi nije trebalo Bazi za prvi pogodak, strijelac je po drugi put Ronaldo Hodak. Nakon što je Baza propustila nekoliko lijepih prigoda vratiti se u utakmicu, Valentino Podobnik postiže novi pogodak za Samson, a dvije minute prije kraja Ronaldo Hodak postiže svoj treći pogodak na utakmici i postavlja konačnih 7:4. Samson je pobjednik skupine 7 i u osmini finala ide na neugodnu AG Gradnju, dok će Baza na pobjednika skupine 8, CB Colosseum.

U posljednjoj utakmici skupine 3 Elite academy je trebala pobjedu za osvajanje skupine, no nije počelo po njihovim željama, već u prvoj akciji na utakmici Wiener osiguranje je preko Ivice Poljakovića došlo do vodstva. Potpuno iznenađenje najavio je Marko Aračić koji je prekrasnim pogotkom poduplao prednost Wienera. U 5. minuti Elite academy se vraća u igru, lijep pogodak postigao je Tvrtko Krpan. Novu dvostruku prednost Wieneru donio je Dean Metlar, a u posljednjih 6 minuta njegova momčad ulazi s teretom 4 prekršaja, nakon svakog sljedećeg protivnička momčad imala bi udarac sa 10 metara, a prvi su dočekali 3 minute nakon toga. Prvu prigodu iskoristio je Matija Joščak i još jednom su Pakračani u igri. 18 sekundi prije poluvremena, novi deseterac za Elite academy, ali ovoga puta Joščak pogađa gredu i na odmor se odlazi s 3:2 vodstvom Wiener osiguranja, bio je to rasplet koji je odgovarao Darmopil instalacijama. Šest minuta prije kraja utakmice Elite academy dolazi do poravnanja, po drugi put na utakmici strijelac je Tvrtko Krpan. Nakon što su pogodili vratnicu, Pakračani ipak dvije minute prije kraja dolaze do vodstva golom Ivana Keča. Wiener osiguranje ubacuje igrača umjesto golmana, ali nisu uspjeli doći do poravnanja i mlada pakračka ekipa prolazi u osminu finala kao pobjednik skupine.

U skupini 2 sastali su se CB Vertigo koji je za prolaz trebao bod i MB Instalacije kojima je za drugo mjesto u skupini trebala pobjeda u ovom susretu. Sretno i spretno Vertigo je došao do prednosti preko Marka Zelenike čiji se udarac od bloka odbio u mrežu. U posljednjoj minuti prvog dijela gotovo identična situacija, ovoga puta pucao je Miroslav Lujić, a ponovno netko iz obrane MB Instalacija skreće loptu u vlastitu mrežu. Marko Zelenika u 20. minuti utakmice postiže svoj drugi pogodak, u 28. treći, a u 29. i četvrti kojim je postavio konačnih 5:0.

U posljednjem susretu dana igrali su Vladorena Mama mia i Autodijelovi Tokić. Tokićima je potrebna pobjeda za osvajanje skupine 3, dok Vladorena nije imala šanse za prolazak jer iz prva dva susreta nije imala niti jedan bod. Vladorena je prva došla do prednosti, strijelac je bio Matej Solić nakon brze kontre. Nije dugo trebalo Tokićima za poravnanje, strijelac za 1:1 bio je Mislav Brnčić. S obzirom da su Tokići imali priliku birati protivnika u osmini finala, očito su se odlučili za ekipu Elite academy pa su odigrali drugo poluvrijeme u maksimalno usporenom ritmu i odradili ga bez pogodaka i bez uzbuđenja. Hoće li im se izbor isplatiti saznat ćemo u srijedu kada se turnir nastavlja.

Parovi osmine finala:

A – Rubikon – CB Vertigo

B – Kutjevo – Play fitness

C – CB Mojito – Očna optika Abrić

D – AD Tokić – Elite Academy

E – Vallis aurea – CNB Kolodvor Batrina

F – MNK Pleternica – MNK Redoks

G – CB Samson – AG Gradnja

H – CB Colosseum – Baza.

 

U prvom susretu dana veteranskog turnira ekipa Rampa Spin Valis očekivano je pobjedila Standard rezultatom 3:1. Standard je prvi došao do prednosti dolom Stipe Koutnija, no Rampa uz dva pogotka Zdenka Biondića i jednim Mije Kostića dolazi do preokreta i pobjede kojom su stigli do 6 bodova, a za prolaz skupine treba im još najmanje bod iz susreta s Vallis Aureom.

Ekipa Vallis Aurea je prolazak osigurala uvjerljivom pobjedom protiv CB Kod poštara. Gojko Soldo postigao je dva gola, a Josip Hoborka, Stipo Martinović i Tomislav Mandić po jedan za okruglih 5:0. U skupini II. ekipe Rampa Spin Valis, VAllis Aurea i CB Kod poštara imaju po 6 bodova.

U posljednjem kolu sastaju se Standard i AMS Dejo koji nemaju izgleda za prolazak, te Rampa Spin Valis i Vallis Aurea.

U skupini I. veteranskog turnira snage su odmjerili Alabama i Kelvin te Wiener osiguranje i Hvidra. Alabama je vrlo brzo došla do vodstva golom Mire Raguža, a Kelvin se još brže vraća preko Nevija Berdija. Na početku drugog poluvremena Mario Čuljak donosi prednost Kelvinu, a točno na polovini drugog dijel Nevio Berdi svojim drugim golom odlučuje pitanje pobjednika i postavlja konačnih 3:1. Josip Cipar postigao je prvi pogodak u susretu Wiener osiguranja i Hvidre u kojem su “osiguravatelji” startali kao veliki favorit s maksimalim učinkom u ranije dvije utakmice, dok je Hvidra imala 3 boda iz isto toliko odigranih utakmica. Nije vodstvo Wienera dugo trajalo, fantastičnim golom preko čitavog terena izjednačio je Mišo Hodak. Na početku drugog poluvremena Hvidra ne koristi dva zicera za što stiže kazna u vidu gola Tomislava Topalovića. Pobjedu Wienera zakapario je Goran Abramović. Do kraja Topalović i Metlar još po jednom pogađaju mrežu Hvidre čiji je poraz ublažio Vlado Deanović. U skupini I. na vrhu je Wiener osiguranje s 9 bodova, iza njih po 6 imaju Kelvin i Cor koji je bolji u međusobnom skoru, pa će o prolazu skupine odlučivati posljednje kolo u kojem se sastaju Kelvin – Wiener osiguranje te Cor – Alabama. 

 

Rezultati - Nedjelja, 30. 12. 2018. – 9. dan

Standard – Rampa Spin Valis 1:3 (Vet 2)

Caffe bar Kod Poštara – Vallis Aurea 0:5 (Vet 2)

Alabama – Kelvin 1:3 (Vet 1)

Wiener osiguranje – Hvidra 5:2 (Vet 1)

Caffe bar Leona Vinarija Kitanović – Caffe bar Rubikon 1:2 (1)

Elite Academy Pakrac – Očna optika Abrić 0:2 (4)

Caffe bar Samson – Baza caffe bar 7:4 (7)

Wiener osiguranje – Elite Academy Pakrac 3:4 (4)

Caffe bar Vertigo – MB Instalacije 5:0 (2)

Mama mia – Autodijelovi Tokić 1:1 (3)

 

(Tekst i foto : Mijo Jozić, Sportalo.hr)

Pročitano 2169 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 02 Siječanj 2019 16:13