Srijeda, 02 Siječanj 2019 01:00

Wiener osiguranje, Kelvin, Vallis Aurea i Rampa Spin Valis u polufinalu veteranskog turnira 28. BMNT "Požega 2018"

POŽEGA - Večeras su odigrane posljednje četiri utakmice po skupinama veteranskog dijela turnira 28. BMNT "Požega 2018". U prvom susretu dana u veteranskoj kategoriji snage su odmjerili Wiener osiguranje i Kelvin. Prvima je bod bio dovoljan za osvajanje skupine, dok je Kelvinu potrebna pobjeda, iako bi uz dosta sreće prošli i s jednim. Nakon obostrano otvorene igre, Kelvin dolazi do prednosti preko Eduarda Pavičića koji je dobrim udarcem završio jednu kontru u 10 minuti utakmice. Na početku drugog poluvremena sjajna akcija Kelvina, Nevio Berdi je sjajno spustio loptu za Pavičića, njom je izbacio kompletnu obranu i vratara Wienera pa Pavičić nije imao težak zadatak postići svoj drugi gol na utakmici. Točno na polovini drugog dijela Željko Hruškovski sjajno pogađa iz voleja nakon kornera i potpuno vraća neizvjesnost u utakmicu. U 26. minuti Wiener radi 5 prekršaj pa Kelvin ima priliku riješiti utakmicu s deset metara, no Roman Knaus odlično brani udarac Pavičića. Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Kelvin se bodovno izjednačio s Wienerom.

U drugom veteranskom susretu snage su odmjerili Cor i Alabama, isto tako u skupini 1, no nakon pobjede Kelvina obje su ekipe ostale bez mogućnosti prolaska u polufinale. Iako nisu odlučivali o vlastitoj sudbini, jesu o pozicijama vodećeg dvojca, pobjedom Cora Wiener je pobjednik skupine, a u svim ostalim raspletima Kelvin ide u polufinale kao pobjednik skupine 1. U posljednjim sekundama prvog poluvremena Cor je golom Sebastijana Kalnaka došao do vodstva. U drugom dijelu bolja igra Alabame, a golom ju je okrunio Ivica Fliszar u 23. minuti, a samo dvije minute nakon toga Miroslav Papak ponovno vraća prednost na stranu Cora. Do kraja utakmice još je Miro Papak uspio zapucati sedmerac, ali se svejedno sve rasplelo po željama Wiener Osiguranja koje je skupinu završilo kao prvoplasirano, dok je Kelvin osvojio drugo mjesto. 

U skupini 2 za prvo mjesto su se borili Rampa Spin Valis i Vallis Aurea kojoj je za prvo mjesto dovoljan i bod pošto su donijeli 9 bodova, dok Rampi treba slavlje za skok na vrh skupine i osiguravanje prolaska. U slučaju pobjede Valis Auree otara se prilika za Standard da u posljednjoj utakmici dana pobjedom sustigne Rampu, a onda bi o prolazu odlučivala lutrija. Gojko Soldo je potvrdio odličnu golgetersku formu već u 5 minuti kada je donio početnu prednost Vallis Aurei. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Rampa sretnim i spretnim golom Ivice Gogića, pa se na odmor odlazi s potpuno otvorenim kartama. Početkom drugog dijela Milan Marčinović golom završava jednu lijepu i brzu akciju i ponovno dovodi Aureu u vodstvo, dok u 24. minuti Gojko Soldo novim pogotkom povećeva prednost Auree, a u sljedećoj, 25. Zdravko Novak ponovno smanjuje na -1 za Rampu. Nakon što je Rampa pogodila vratnicu i zapucala još jednu fantastičnu priliku, Gojko Soldo na asistenciju Josipa Hoborke postiže svoj treći pogodak u 2 minute prije kraja potvrđuje prvo mjesto za Vallis Aureu. Soldo je u posljednjoj minuti postigao i četvrti pogodak i definitivno istaknuo najozbiljniju kandidaturu za novu titulu najboljeg strijelca veteranskog turnira.

Ovakvim raspletom u posljednjoj utakmici po skupinama Standard je imao priliku pobjedom nad Auto moto servisom Dejo doći do prilike da ždrijebom odu u polufinale. Stvorili su na početku nekoliko dobrih prilika, a Rađenović je promašio gotovo nemoguće. U 12. minuti Standard ipak dolazi do vodstva, strijelac važnog pogotka bio je Brane Štimac, a samo 30ak sekundi Danijel Rađenović uz svesrdnu pomoć protivničke obrane diže na 2:0. Pred sam kraj prvog poluvremena AMS Dejo smanjuje golom Dane Rašića. Otvaranje nastavka ponovno po željama Standarda, Rađenović koristi neopreznost protivničke obrane i postiže svoj drugi pogodak na utakmici, a nekoliko minuta kasnije, ponovno uz obilnu pomoć protivničke obrane i treći koji je definitivno odlučio pitanje pobjednika. Do kraja je to bila čista rekreacija, Tomislav Ivanešić zabio je još jednom za Standard, a za Deju Predrag Olšak za konačnih 5:2, pa se tako dogodilo da o prolasku u polufinale odlučuje ždrijeb. Lutrija je bila na strani Rampe Spin Valis koja će tako u polufinalu na ekipu Wiener osiguranja.

 

28. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR «POŽEGA 2018»

RASPORED I REZULTATI UTAKMICA –  VETERANI 

Srijeda, 02. 01. 2019. – 10. dan

Kelvin - Wiener osiguranje 2-1 (Vet 1)

Cor – Alabama 2-1 (Vet 1)

Rampa Spin Valis - Vallis Aurea 2-5 (Vet 2)

Standard – Auto moto servis Dejo 5-2(Vet 2)

 

Četvrtak, 03. 01. 2019. – 11. dan  - Polufinale

19,40 Wiener osiguranje - Rampa Spin Valis

20,20 Vallis Aurea – Kelvin

 

Subota, 05. 01. 2019. – 13. dan 

19,30 Utakmica za 3. mjesto – Veterani 

21,00 Finale - Veterani 

 

(Tekst i foto : Mijo Jozić, Sportalo.hr) 

Pročitano 2283 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 03 Siječanj 2019 00:17