Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Siječanj 2019 01:00

Vallis Aurea, MNK Redoksi, CB Samson, CB Colosseum i Elite Academy Pakrac prošli u četvrtfinale 28. BMNT "Požega 2018"

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc večeras je odigrano preostalih 5 utakmica osmine finala 28. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2018". Prva utakmica dana nije donijela puno uzbuđenja, Valis Aurea lakoćom je preskočila Caffe night bar Kolodvor Batrina Moby dick. Sve je bilo odlučeno već nakon prvih 20 minuta kada je Aurea imala velikih 5:0. Dva puta strijelac je bio Tomislav Žuljević, a po jednom Josip Jakovljević, Ivan Peharda i Mario Majstorović. U nastavku Aurea odrađuje posao, mirno privodi utakmicu kraju, ali Žuljević pokušava i dalje zabijati jer je definitivno kandidat broj jedan za naslov najboljeg strijelca. Svojim trećim golom stigao je do brojke 11, točno polovine od rekorda turnira svih vremena kojeg drži Jurica Bešlić. Štefan Mišić uspio je do kraja ublažiti poraz Moby Dicka, pa je Aurea prošla u četvrtfinale s ukupnih 6:1. U četvrtfinalu Valis Aurea čeka boljeg iz dvoboja CB Samson i AG Gradnje.

Jedna od ekipa koju mnogi vide u samoj završnici je MNK Redoksi, a njihov protivnik u osmini finala je MNK Pleternica. Obje su ekipe utakmicu počele vrlo oprezno, barem što se tiče igre, ali su bili vrlo neoprezni s prekršajima pa je nakon 10 minuta igre svaka ekipa imala po 4, dva su i dijelila od deseterca. U 12. minuti Redoksi dolaze do prednosti, sa 10ak metara od vratnice lijepo pogađa Anto Gavran. Imala je Pleternica krasnu priliku za brzo poravnanje, ali Vidakušić u situaciji 1 na 1 pogađa Kovačevića, a onda stiže kazna na drugoj strani. Gavran je dobio loptu u sličnoj situaciji kao Vidakušić, ali on bez problema vara vratara i diže prednost svoje ekipe. Na samom otvaranju drugog poluvremena ponovno je Vidakušić u glavnoj ulozi, ovoga puta se lijepo oslobodio čuvara, prebacio vratara ali je nedostajalo malo sreće, lopta je završila na vratnici. 9 minuta prije kraja MNK Pleternica uspjeva smanjiti, nakon lijepe minijature prizemnim udarcem pogodio je Danijel Štavlić, a niti minutu nakon toga isti igrač sjajno odlaže loptu za Damira Petkovića koji neobranjivo, topovski pogađa za 2:2. U 27. minuti Anto Gavran i treći put matira obranu Pleternice, sada je dobio poklon od Štavlića, i ponovno sjajnim udarcem iz vana pogodio za 3:2. Pleternica minutu prije kraja uvodi igrača umjesto vratara, 20 sekundi prije kraja Redoksi ostaju s igračem manje što su iskoristili samo za jednu odličnu priliku, no Josip Šutić nije uspio skrenuti loptu u mrežu pa Redoksi odlaze u četvrtfinale.

Treći dvoboj osmine finala igrali su CB Samson i AG Gradnja, a u vrlo izjednačenom uvodu bez pravih prigoda, tek u 8. minuti prva prava opasnost, Baltić je tukao ali i pogodio samo desnu vratnicu gola AG Gradnje. Bila je to najava vodstva Samsona koje se dogodilo dvije minute kasnije. Ponovno jedan šut iz vana kojeg vratar Prpić odlično brani, ali je samo uspio odbiti loptu do Valentina Podobnika kojem nije bilo teško pogoditi s 2-3 metra. U posljednje 3 minute obje momčadi ulaze sa po 5 prekršaja, a igra se zaista rasplamsala, bilo je vatre pred oba gola, ali se ipak najviše istaknuo vratar Samsona Ivan Majetić koji je u dva navrata čudesno zaustavljao udarce Josipa Solića. I drugo poluvrijeme je krenulo vrlo dinamično, dobri pokušaji i s druge strane, a sudačka dvojka je propustila na hlađenje poslati Josipa Zebu zbog nepotrebnog i nesportskog udaranja Matea Itraka. Pomalo kazne za to je stiglo minutu kasnije kada je Josip Solić ukrao jednu loptu i vrhom kopačke naciljao Majetiću kroz noge za 1:1. U 33. minuti Tomislav Baltić vraća prednost na stranu Samsona još jednim dalekometnim udarcem, a u međuvremenu se publika velikim dijelom svrstala na stranu AG Gradnje pa su svi njihovi pokušaji, a bilo ih je dosta praćenji bodrenjem s tribina. Bez obzira na to, najbolju priliku ima Samson, najprije Podobnik trese vratnicu, a nakon odbitka Baltićev udarac završava u bloku. 3 minute prije kraja Samson radi 5 prekršaj, pa se AG Gradnji otvorila prilika izboriti još jedan za udarac sa deset metara. Ipak, Samson je do kraja sačuvao prednost i prošao u četvrtzavršnicu gdje ih čeka raspucana Vallis Aurea.

Pretposljednju utakmicu večeri odigrali su Caffe bar Colosseum i Baza caffe bar. Colosseum je krenuo kao veliki favorit, tako se i postavio od prve minute i stvorio prvu prigodu, no udarac Nebojše Popovića sjajno je zaustavio Marko Ferić, a onda s druge strane odlična prigoda za Bazu, Ronaldo Hodak je odlično pucao, ali sjajnom obranom uzvraća i Ilinčić. Nastavio je Colosseum s dobrom igrom, nanizali su nekoliko dobrih akcija, ali su se igrači Baze odlično branili i sve uspjeli na vrijeme zaustavljati, i još povremeno zaprijetiti, ponajbolje u 13. minuti preko Renata Novića. U 17. minuti Colosseum je najboliže golu, Dino Bundavica je fantastičnim udarcem pogodio vratnicu, a Baza to čisti u aut. Bila je to krasna prilika za Colosseum, Popović i Ćavar su sve pripremili Renato Koturović koji konačno matira Ferića. Nakon toga slijedila su dva odlična pokušaja Karačića i Brkića koje je zaustavio Ilinčić, stiže i drugi pogodak Colosseuma, ovoga puta strijelac je Nebojša Popović. Nakon 5 minuta igre u nastavku Renato Koturović zabija za 3:0 i otklanja sve dvojbe oko prolaska u četvrtfinale. U 29. minuti i Popović postiže svoj drugi pogodak za 4:0, a u 30. minuti David Mataja postiže i peti pogodak za Colosseum. 6 sekundi prije kraja šesti pogodak na utakmici postigao je Gordan Duvančić i zaključio najuvjerljiviju pobjedu u osmini finala.

Posljednji susret dana i osmine finala odigrali su Autodijelovi Tokić i Elite Academy Pakrac. Fantastičan početak za Pakračane. A još fantastičniji pogodak mladog Matije Joščaka već u drugoj minuti kada je potegao iskosa i pogodio suprotne “rašlje” – Klasić je to mogao samo ispratiti pogledom! Nije vodstvo natjeralo Academy na povlačenje, nastavili su igrati vrlo dobar nogomet, a Tokići nisu imali pravog riješenja za vrlo rastrčanog protivnika. U drugi dio Tokići su krenuli odlučnije, no nisu sve do 7. minute uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Academyu, a i tada se u dva navrata odličnim obranama istaknuo Luka Častek. Po ulasku u posljednjih 10 minuta dominacija Tokića postala je zaista žestoka, ali se otvorilo i puno prostora u njihovoj obrani, a to je sjajno iskoristila ekipa Elite Academya i preko zaista sjajnog Matije Joščaka u 35. minuti dolaze do velikih 2:0. Tokići tada vade golmana i kreću na sve ili ništa, i dobivaju – ništa. Nakon samo 30ak sekundi Alen Grafina sa svoje polovine pogađa prazan gol i potvrđuje pobjedu svoje ekipe i prolazak u četvrtfinale gdje ih čeka Fitness Play. Za kraj i potpuni potop Tokića, koji su očito krivo birali, četvrti zgoditak postigao je Nikša Grubišić, sin tvorca ove ekipe, trenera pakračkog Hajduka Siniše Grubišića.

 

28. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR «POŽEGA 2018»

RASPORED I REZULTATI – SENIORI I VETERANI

DRUGI KRUG

Četvrtak, 03. 01. 2019. – 11. dan – Osmina finala

Vallis Aurea – Caffe night bar Kolodvor Batrina Moby dick 6-1

MNK Pleternica – MNK Redoksi 2-3

Caffe bar Samson – AG Gradnja 97 2-1

Baza caffe bar – Caffe bar Colosseum 0-6

Autodijelovi Tokić – Elite Academy Pakrac 0-4

 

Petak, 04. 01. 2019. – 12. dan – Četvrtfinale

19,00 Caffe bar Rubikon - Očna optika Abrić (1)

19,50 Play Fitness – Elite Academy Pakrac (2)

20,40 Vallis Aurea – Caffe bar Samson (3)

21,30 MNK Redoksi – Caffe bar Colosseum (4)

 

Subota, 05. 01. 2019. – 13. dan – Polufinale

19,30 Utakmica za 3. mjesto Veterani : Wiener osiguranje - Kelvin

20,10 Polufinale Fond (1–3)

21,00 Finale Veterani : Rampa Spin Valis - Vallis Aurea

21,50 Polufinale Fond (2–4)

 

Nedjelja, 06. 01. 2019. – 14. dan – Finale

19,20 UTAKMICA ZA 3. MJESTO – Fond

20,10 Dodjela pehara i nagrada za 3. i 4. mjesto

21,00 FINALE – Fond

21,50 Dodjela pehara i nagrada, proglašenje pobjednika - Fond

 

(Sportalo.hr) 

Pročitano 2886 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 04 Siječanj 2019 01:32