Subota, 05 Siječanj 2019 01:00

Očna optika Abrić i Caffe bar Colosseum u finalu 28. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2018"

POŽEGA - U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrana su dva zanimljiva polufinalna susreta 28. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2018" nakon kojih su se u finale plasirel ekipe Očne optike Abrić i Caffe bara Colossum. 

Prvo polufinale igrali su Očna optika Abrić i Caffe bar Samson koji su obostrano vrlo oprezno krenuli u utakmicu, punih desetak minuta nije bilo prave prilike niti na jednoj niti na drugoj strani, a onda prva kakva takva prijetnja Samsna preko Plešića koji nije uspio “stisnuti” loptu. Odmah odgovor na drugoj strani, Golić je tukao, a lopta je za koji centimetar prohujala pored dalje vratnice. 14 minuta donosi dvije dobre zgode za Samson, pucali su Podobnik i Gudelj, ali je Kovačević oba puta uspio odbiti loptu i spasiti svoju mrežu. Sjajan prodor Brune Golića u 18. minuti, kada je već trebao izbiti sam pred Majetića Zeba odličnom obrambenom intervencijom spašava stvar, a to je bilo i posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu. Drugi dio kreće nešto otvorenije, već u prvoj minuti po jedan udarac na svakoj strani, a u trećoj Podobnik loše prima loptu kada je ostao praktično sam pred Kovačevićem. Drugi Kovačević, Domagoj je na drugoj strani pokušao sa 10ak metara, ali vrlo loše i neprecizno, a u 27. minuti isti je igrač u najboljoj prilici na utakmici, ali je ovoga puta glavom minimalno neprecizan. Anto Gudelj je u 34. minuti promašio teško promašivo, nakon što su Abrići izgubili loptu na centru Gudelj je išao sam prema Kovačeviću, imao je dva rješenja za dodavanje, ali se odlučio na udarac i promašio čitav gol. Prijete i Abrići, iz slobodnog udarca Domagoj Kovačević testira Majetića koji je odličan udarac iščupao iz svog donjeg lijevog kuta, a odmah na drugoj strani puca Mile Pavelić, a lopta od bloka odsjeda na gredi. 40ak sekundi prije kraja posljednja opasnost, još jednom je Kovačević tukao iz velike daljine, Majetić je bio pokriven, ali je lopta na njegovu sreću prohujala nekoliko centimetara pored vratnice. U lutriji penala nakon što su prva tri izvođača s obje strane bili uspješni, u četvrtoj seriji Valentino Podobnik nije pogodio okvir gola pa su Abrići postali prvi finalist, a Samson je i posljednji raniji pobjednik koji se oprostio od novog naslova, pa će požeški turnir sasvim sigurno dobiti pobjednika kojemu će to biti prvo slavlje.

 

Očna optika Abrić – Caffe bar Samson 0:0 (4 : 3 )

Penali: 1:0 Golić, 1:1 Baltić, 2:1 D. Kovačević, 2:2 Ma. Pavelić, 3:2 Grbeš, 3:3 Podobnik, 4:3 D. Kovačević, – Podobnik – promašaj

Abrić: M. Kovačević, Golić, D. Kovačević, Parobek, Grbeš, Nikolaš, I. Jakešević, S. Jakešević, Solina, Šulc,

Samson: Majetić, Gudelj, Ma. Pavelić, Mi. Pavelić, Baltić, Plešić, Ćubel, Zeba, Podobnik, Konopek

 

Nakon borbenog uvoda u drugom polufinalu i  bez velikih prilika bilo na jednoj bilo na drugoj strani u 10 minuti David Mataja sjajnim udarcem donosi prednost Colosseumu i tako potvrđuje nešto bolju igru svoje ekipe. Sljedeće veliko uzbuđenje u 13. minuti, Popović se iz ničega našao sam pred Zebom, ali je i njega ta situacija iznenadila pa je pucao pored gola. Prva prava prijetnja Playa tek u 14. minuti kada dva puta pucaju, najprije iz slobodnog udarca, a onda i iz igre, ali Ilinčić oba puta dobro brani. Rasplamsala se utakmica, nova prigoda za Popovića koji je neprecizan glavo, a na drugoj strani Mijić nije stigao skrenuti jednu oštru loptu u mrežu Colosseuma. U 27. minuti Soldo prilično nepotrebno radi prekršaj na golmanu Colosseuma, a kako je to bio šesti njegove ekipe Bundavica je imao priliku s deset metara, ali je njegov udarac završio daleko preko gola. 20ak sekundi prije kraja još jednom Patrik Mijić malo kasni, ali istovremeno odlično reagira Ilinčić i na odmor se odlazi s minimalnim vodstvom Colosseuma. U drugo poluvrijeme Play kreće puno odlučnije, lopta je stalno kod njih, a Coloseum nakon minute igre već ima dva prekršaja, a nakon 5 minura su na 4. Kod tok četvrtog, još jednom je u glavnoj ulozi Patrik Mijić koji iz slobodnjaka odlično puca, ali Ilinčić paradom čupa ispod grede. Play se potpuno otvorio, a Colosseum to koristi za brzu kontru u kojoj Ćavar izlazi sam pred Zebu u dva navrata, ali ne uspjeva povećati prednost svoje ekipe. Točno deset minuta prije kraja još jedna čudesna obrana Ilinčića, Sedlo je prošao kroz sredinu i snažno pucao sa 6 metara ali golman Colosseuma reagira briljantno. Ubrzo na drugoj strani Čirija pogađa vratnicu, a onda Popović u gužvi ne uspjeva gurnuti pored Zebe. Još jedna fantastična reakcija Ilinčića u 34. minuti kada je pokupio loptu pred Soldom koji je bio sam na dva metra od gola. U 36. minuti Nebojša Popović kao iz topa pogađa pod gredu, Zeba nije stigao reagirati i to je 2:0 za Colosseum. Pokušao se Play još vratiti, ali bezuspješno, Colosseum se mirno obranio i otišao u svoje drugo uzastopno finale, prošle godine su igrali pod imenom Crna legija, vidjet ćemo hoće li ovoga puta biti bolje sreće.

 

Play fitness – Caffe bar Colosseum 0:2

Strijelci: 0:1 Mataja (10), 0:2 Popović (36)

Play: Zeba, Balić, Mijić, Sedlo, Jurić, Cindrić, Soldo, Batalo, Gačić, Ivanagić

Colosseum: Iličić, Maričević, Popović, Duvančić, Čirija, Koturović, Kafka, Ćavar, Perković, Bundavica, Kajfeš

 

RASPORED UTAKMICA ZAVRŠNICE - Nedjelja, 06. 01. 2019. – 14. dan -

 

Limači - Utakmica za 3. mjesto

10,00 NK Mladost Pavlovci - NK Požega II

 

Limači - Finale

10,45 NK Slavonija I - NK Slavonija II

 

Početnici - Utakmica za 3. mjesto

11,30 Škola nogometa Oriovac - NK Kaptol

 

Početnici - Finale

12,15 NK Slavonija 1 - NK Mladost Pavlovci

 

Mlađi pioniri -Utakmica za 3. mjesto

13,00 NK Mladost Pavlovci - NK Dinamo Vidovci Dervišaga 2007

 

Mlađi pioniri – Finale

13,45 NK Tim osvježenje Kuzmica - Škola nogometa Batrina

 

Kadeti - Utakmica za 3 mjesto

14,30 NG Unitas - Lege

 

Stariji pioniri - Utakmica za 3. mjesto

15,45 NK Hajduk Pakrac - NK Slavonija II

 

Juniori - Utakmica za 3. mjesto

16,30 Caffe bar Vanilla - NG

 

Stariji pioniri -Finale

18,30 NK Sloga NG I - NK Slavija Pleternica

 

Seniori - Utakmica za 3. mjesto

19,10 Caffe bar Samson - Play Fitness

 

Kadeti - Finale

20,00 Prelijepo - Dobar dan

 

Juniori - Finale

20,40 Parma - Platinum bar

 

Seniori - Finale

21,20 Očna optika Abrić - Caffe bar Colossum 

Pročitano 3111 puta Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 06 Siječanj 2019 09:23