Ispiši ovu stranicu
Subota, 04 Siječanj 2020 01:00

U četvrtfinale se plasirale i ekipe Caffe bara Samson, Vallis Aurea, MNK Autodijelovi Tokić i Očna optika Abrić, a u veteransko finale Kelvin i Rampa Spin Valis

POŽEGA - Na 29. Božićnom malonogometnom turniru "Požega 2019"  jučer je tijekom 10. natjecateljskog dana odigrano ukupno šest utakmica, četiri u seniorskom turniru i dvije utakmice polufinala veteranskog turnira.

Rampa Spin Vallis i Kelvin su izborili plasman u veliko finale veteranskog turnira, a posebno zanimljiv bio je prvi polufinalni okršaj Hvidre i Rampe u kojoj je briljirao Mišo Hodak s dva gola za 2:0 i asistencijom za Josipa Pavunčeca za 3:1 u prvih 5 minuta. Za smanjenje vodstva na 2:1 u 4. minuti zabio je Zdravko Novak, a za 3:2 u 12. minuti pogodak je postigao Mijo Kostić. U drugom dijelu Eduard Pavičić prvo nije u 25. minuti iskoristio penal pogodivši jakim udarcem vratnicu da bi u 27. minuti izjednačio na 3:3. Deset sekundi prije kraja Mišo Hodak imao je priliku za pobjedu iz kaznenog udarca s 10 metara jer je Rampa napravila 5 akumuliranih prekršaja ali je njegov udarac vratar Branko Kovačević obranio. Niti u izvođenju penala Hvidra nije imala sreće i ostala je bez finala, a Rampa je slavila ukupnim rezultatom 4:5.

U drugom polufinalu Kelvin je protiv branitelja naslova ekipe Vallis Aurea poveo u 10. minuti pogotkom Nevia Berdija nakon lijepe asistencije Dražena Pekčeca koji je probio desni bok. Pobjedu je u drugom dijelu jakim udarcem potvrdio Petar Čuljak pogotkom za konačnih 2:0 u 30. minuti. Kelvin je tako nakon 4 godine ponovno došao do finala koje je 2015 godine i osvojio uvjerljivom pobjedom nad Hvidrom rezultatom 6:1. 

U prvom seniorskom susretu koji je i budio najviše pažnje susreli su se Caffe bar Samson i AG Gradnja 97. Odličnih 20 minuta uvoda u drugu večer osmine finala pružile su ove dvije ekipe. Sredinom prvog poluvremena Samson je došao do velike prednosti, najprije je Anto Gudelj pogodio iz daljine, a dvije minute nakon toga Tomislav Žuljević se odlično snalazi kad je ostao sam pred Prpićem i pogodio za 2:0. Nedugo zatim Matej Gomerčić odlično reagira na drugoj strani i iz jedne brze kontre vraća AG Gradnju u igru. U drugom dijelu AG Gradnja je pokazala više, uspjeli su preko Josipa Solića doći do izjednačenja, imali još nekoliko opasnih pokušaja, no gol je došao na drugoj strani. Iskusni Mile Pavelić iz auta je ubacio u sredinu, lopta je očešala Matu Marčetića i skrenula u gol za konačnih 3:2. Prije toga Marčetić je ima mrtvu priliku za vodstvo svoje momčadi ali je s pet metara šutirao ravno u vratara Ivana Majetića. 

U drugom susretu nije bilo puno uzbuđenja, Vallis Aurea je rutinski odradila posao protiv mlade ekipe Caffe bara Oase. Fantstičnu utakmicu odigrao je Josip Jakovljević koji je nastavio u stilu s velikih terena i u prvom poluvremenu zabio hattrick, a još jedan gol za Aureu zabio je Matej Peharda, dok je pogodak za Oasu djelo Jakova Šinka. U nastavku jedan od glavnih kandidata za naslov odlazi do uvjerljive pobjede, još je tri pogotka postigao Matej Peharda, a po jedan Pavo Nikolić i Ivan Peharda za konačnih i vrlo uvjerljivih 9:1.

Treću utakmicu seniorskog dijela turnira odigrali su MNK Autodijelovi Tokić i Blic interijeri Caffe bar Park Pleternica. U vrlo izjednačenoj utakmici prvo je poluvrijeme proteklo bez pogodaka, ali i bez većih prilika bilo na jednoj bilo na drugoj strani. U 6. minuti drugog poluvremena Mislav Brnčić je sjajno petom skrenuo loptu u Mikićevu mrežu i donio prednost Tokićima. Nakon toga Park je preuzeo inicijativu, ali su se Tokići odlično branili i obranili, a onda dvije minute prije kraja preko Mateja Novaka došli do drugog pogotka i potvrdili pobjedu udarcem s deset metara.

Posljednja utakmica bila je i poslastica dana, sjajni Redoksi su na suprotnoj strani imali aktualne viceprvake Očnu optiku Abrić. Bila je to odlična utakmica, puna tempa i dobrih prilika u kojima su ipak prednjačili Abrići, iako je i Kovačević na njihovom golu imao pune ruke posla. Kada su već svi čekali penale koji će odlučiti o prolasku u četvrtfinale, dvije sekunde prije kraja ukazao se Matias Šulc i fantastičnim udarcem s aut linije uspio svladati do tada nevjerojatnog Željka Konrada! Play of the day!

Nažalost nakon završetka utakmice ružan, nesportski potez igrača Abrića Stipe Jakeševića koji je provocirao suparnike i opravdano zaradio isključenje pa će ostatak turnira gledati s tribina!

Danas će se od 18,40 do 22,00 sata odigrati četvrtfinalne utakmice kod seniora. Kako su tribine Sportske dvorane Tomislav Pirc bile dobro ispunjene već tijekom 1. kruga, a pogotovo u osmini finala danas će se sigurno tražiti karta više. Već prvi susret između Colosseuma Cora i Rubikona može se označiti "finalom prije finala" jer se sastaju branitelj naslova i trostruki pobjednik. Kutjevo je lagani favorit protiv Caffe bara Vertigo kao i trostruki osvajač Caffe bar Samson protiv MNK Autodijelova Tokić. Posljednji susret između ekipe Vallis Aurea koja je osvojila turnir 2015 godine i aktualnog viceprvaka Očne optike Abrić također bi trebao biti potpuno izjednačen. 

 

 

29. BMNT "POŽEGA 2019" - DRUGI KRUG

Petak, 03. 01. 2020. – 10. dan – Osmina finala

Caffe bar Samson – AG Gradnja 97 3:2

Caffe bar Oase – Vallis Aurea 1:9

Polufinale Veterani : Hvidra – Rampa Spin Valis 3:3 (4:5 penali)

Polufinale Veterani : Kelvin – Vallis Aurea 2:0

MNK Autodijelovi Tokić – Blic Interijeri Caffe bar Park Pleternica 2:0

MNK Redoksi – Očna optika Abrić 0:1

 

Subota, 04. 01. 2020. – 11. dan – Četvrtfinale

18,40 Caffe bar Colosseum Cor d.o.o - Caffe bar Rubikon (1)

19,30 Caffe bar Vertigo –Kutjevo (2)

20,20 Caffe bar Samson – MNK Autodijelovi Tokić (3)

21,10 Vallis Aurea – Očna optika Abrić (4)

 

Nedjelja, 05. 01. 2020. – 12. dan – Polufinale

19,30 Utakmica za 3. mjesto – Veterani : Hvidra Požega - Vallis Aurea

20,10 Polufinale Fond (1–3)

21,00 Finale - Veterani : Rampa Spin Valis - Kelvin

21,50 Polufinale Fond (2–4)

 

Ponedjeljak, 06. 01. 2020. – 13. dan – Finale

19,40 UTAKMICA ZA 3. MJESTO – Seniori 

20,30 Dodjela pehara i nagrada za 3. i 4. mjesto

21,00 FINALE – Seniori 

21,50 Dodjela pehara i nagrada, proglašenje pobjednika

Pročitano 1842 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 04 Siječanj 2020 12:09